revani.gen.tr
revani

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı revani, hazırlanması pratik olan tatlılardan bir tanesi de haşhaşlı revani tatlısıdır. Hazırlanması meşakkatsiz ama lezzeti son derece etkileyici olan haşhaşlı revani tatlısı protein açısından da son derece zengindir. Ancak şekeri oranı biraz yüksek olduğu için kalori bakımından da yüksek olmaktadır. iştah kabartıcı görüntüsü ile herkesin beğenisi almış olan haşhaşlı revani tatlısını kabul günleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz.

Haşhaşlı revaninin içerisinde bulunan haşhaş sağlık için de faydalıdır. faydalarını sıralayacak olursak eğer diş ağrısına çok iyi gelir. İshal olan kişiler de ishal kesici özelliği vardır. sancı durumunda haşhaş tüketilir ise sancıyı keser ve uyku sorunlarına çok iyi gelir. Haşhaş tohumları tıbbi alanda ilaçların içerisinde kullanılmaktadır. Özellikle ağrı kesici özelliğinden çok faydalanılmaktadır. Ancak aşırı tüketilir ise kişiler de mide bulantısına ve baş dönmesine de neden olabilir. Haşhaşının bilindik en önemli diğer faydası ise kalp sağlığını koruması ve kalp krizi riskini azaltmasıdır. Çok küçük yaş da olan çocuklara verilmesi uygun görülmez. Haşhaş tohumlarının boğazına kaçma ihtimali yüksek olabilir.

Haşhaşlı Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un

Şerbet İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Haşhaşlı Revani Hazırlanışı

Haşhaşlı revaninin hazırlanmasına ilk önce tatlının şerbet kısmı ile başlayın. Şerbet soğuk revani de sıcak olacağı için revani hazırlanıp pişene dek şerbet de soğumuş olacaktır. Şerbet için uygun büyüklük de bir tencere alın ve içerisine toz şeker ile birlikte suyu ilave edip karıştırın.

Haşhaşlı Revani

Ardından orta harlı ocağın üzerine tencereye yerleştirip kaynaması için pişirin. Şerbet kaynamaya başladığında içerisine limon suyunu ilave edin ve koyulaşana dek kaynatın. Birkaç taşım kaynadıktan sonra şerbet koyulaşacaktır. Koyu bir kıvam alan şerbeti soğuması için bir kenara kaldırın ve bu arada siz de revaninin hamurunu hazırlamaya geçin.

Revani hamuru için derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine 3 tane yumurtayı kırın. Yumurtaların üzerine toz şekerini ilave edin ve mikser ile köpüklü bir kıvam olana dek çırpın. köpüklü kıvama gelmiş olan yumurtalı karışımın içerisine sıvı malzemeleri ilave edip tel çırpıcı ile karıştırın. Unlu malzemeleri de ilk önce bir kasenin içerisine alıp karıştırın ev ardından revani harcına ilave edin. Unlu malzemeleri de karıştırdıktan sonra bir fırın tepsisinin içerisine sıvı yağ ile iyi bir şekilde yağlayın. Hazırlanmış olan revani hamurunu tepsiye dökün ve tepsiyi hafif sallayın.

Fırın tepsisini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına yollayın ve her tarafı kızarana dek pişirin. Bu aşama da yaklaşık 25-30 dakika kadar revaninin fırın da pişmesi yeterli olacaktır. Haşhaşlı revaninin piştiğini anlamak için fırından alın ve hamurun içerisine bir bıçak batırın. bıçağın üzerine eğer hamur geliyor ise bu revaninin daha pişmediği anlamına gelmektedir. Lakin bıçak temiz çıkmış ise haşhaşlı revani pişmiş demektir. Kızarmış olan haşhaşlı revaniyi fırından alın ve ilk sıcaklığı çıkana dek bekletin. birkaç dakika bekledikten sonra önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbeti bir kepçe ile tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti dökülen tatlının üzerine bir tepsi kapatın ev yarım saat kadar dinlendirin. Bu süre zarfında tatlı şerbetini hep çekecektir. şerbetini çekmiş olan haşhaşlı revani tatlısını buzdolabında soğutun ve ardından dilimleyin. Arzu ederseniz eğer üzerine muhallebi, krem şanti veya krema hazırlayıp süsleyebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır. Tatlıyı dilimledikten sonra Hindistan cevizi ile süsleyip sunum yapın. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 2.1.2016 10:46:30

Haşhaşlı Revani Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Revani"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tavuklu Revani

Tavuklu Revani, Revani tatlısı Türk mutfağında en sevilen şerbetli tatlı tariflerinden birisidir. Osmanlı döneminde Erivan ile Ermenistanın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat etmiş oldukları Erivan zaferi nedeni ile''Rev...

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin maddesidir. Haşhaş günümüzde kurabiye, tatlı v...

Kaymaklı Revani

Kaymaklı revani, klasik Türk tatlıları içinde sevilen bir tatlı çeşididir. Yöreden yöreye ya da mutfaktan mutfağa tariflerde farklılıklar gösteren bu şerbetli tatlı hafif olmayan ancak lezzetiyle çok sevilen bir tatlıdır. İrmik il...

Dondurmalı Revani

Dondurmalı revani: Dondurmalı Revani sıcak yaz aylarında tatlı güzel bir seçeneği olarak  tercih edilebilir. Çünkü yapılması son derece kolay ve zahmetsizdir, Çabuk hazırlanır ve sevilerek yenir. Revaninin hazırlanmasında tercihin...

Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı, biz ev hanımlarının en az bir defa olsun yapmışlığı olan tatlı tariflerinden biridir revani. Hem pratik, hem farklı malzemeler ile çeşitlendirilebilen tadı doyumsuz revani tatlısı. Şunu belirtmeliyim ki; k...

Cevizli Revani Tatlısı

Cevizli Revani Tatlısı, yapması oldukça basit bir tatlıdır. Normal revani tatlısından farkı olarak içinde ince çekilmiş cevizlerinin olmasıdır. Yapılması kolay olduğu kadar bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Bir misafir geldi...

Ispanaklı Revani

Ispanaklı revani, belkide birçok kişinin daha önce hiç yapmadığı ve geni yapacağı tatli tarifleri arasında yer alacaktır. Ama yaptıktan sonra emini çok seveceksiniz. Çünkü hem içinde bulunan ıspanak dolayısıyla vitamin ve mineral...

Siyah Haşhaşlı Revani

Siyah haşhaşlı revani: Siyah haşhaş kullanılarak yapılan bu revani hafif tatlılar arasında yer almaktadır. Lezzeti ile bilinen bu tatlı bir çok kişinin sevdiği lezzetler arasında yer alarak tatlı seçimlerinde bir çok kişinin ilk t...

Haşhaşlı İrmikli Revani

Haşhaşlı İrmikli Revani, revani tatlısını çok sevenler için değişik bir o kadar da lezzetli bir alternatiftir. Pratik bir şekilde hazırlanır. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafiftir. Servis edilmeden 1 gün önce hazırla...

Sade Revani

Sade revani: hemen herkes tarafından sevilen bir şerbetli tatlıdır. Şerbetli tatlılar arasında hafifliği ile bilinen bir tatlıdır. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. yaz kış her mevsimde özellikle misafir alımlarında tercih edilen...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

revani, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017