revani.gen.tr
Revani

Krem Şantili Revani

Haşhaşlı Revani

Havuçlu Revani

Portakallı Revani

Kesme Revani

Haşhaşlı Pekmezli Revani

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | En Çok Tartışılan Konular | En Çok Okunan Yorumlar



Krem Şantili Revani

Krem şantili revani çat kapı gelen misafirleriniz için kolaylıkla hazırlayacağınız hafif ve bir o kadar da şahane lezzeti ve doyumsuz tadıyla çay saatlerinizde ve davet sofralarınızda yer alacak mükemmel bir şerbetli tatlıdır.

Krem Şantili Revaninin Keki İçin Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı un
  • 1paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Krem Şantili Revaninin şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • ½ limon suyu
  • Krem Şantili Revaninin Üzeri İçin:
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • Yeteri kadar dövülmüş ceviz veya fındık içi
Krem Şantili Revani

Krem Şantili Revaninin Hazırlanışı:

Krem şantili revani hazırlamaya ilk olarak şerbeti kaynatarak başlayın. Uygun bir tencereye 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su ekleyip karıştırarak ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar daha kaynatın, üzerine yarım limon suyu ilave ederek bir iki taşım kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Daha sonra kek hamuru hazırlamak için karıştırma kabınıza 3 adet yumurtayı kırarak, üzerine 1,5 çay bardağı toz şeker ekleyin bir çırpma teli yardımıyla karışım kar haline gelene kadar çırpın. Ardından üzerine 1,5 çay bardağı yoğurt, 1,5 çay bardağı sıvıyağ, 1,5 çay bardağı irmik, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek iyice çırpın ve üzerine azar azar un ekleyerek pürüzsüz ve akıcı bir hamur kıvamına gelene kadar çırpın.

Ardından fırınınızı 180 derecede ayarlayarak ısıtın ve fırın tepsinizi yağlayarak hazırlanmış kek hamurunu tepsiye yayarak fırına verin. Revani kabarıp altı üstü kızarana kadar pişirin, fırından çıkartın ve kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökerek üzerini kapatıp şerbetini çekmesi için 1-2 saat kadar bekletin.

Küçük bir karıştırma kabına 1 su bardağı süt ve 1 paket krem şantiyi alarak şanti koyulaşıncaya kadar çırpın, buzdolabına koyun ve 1-2 saat kadar bekletin.  Şerbetini çeken revaninin üzerine krem şantiyi dökerek bir spatula yardımıyla düzgün bir şekilde yayın ve üzerine dövülmüş fındık veya ceviz içi serpiştirip dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.

Yorumları ve Tartışma Forumları
İsminiz :
Yorumunuz :
Yorumunuza gelen cevapları takip etmek istiyorsanız, E - Posta adresinizi girmelisiniz. ( E - Posta Adresiniz Site de Yayınlanmaz)
Güvenlik : Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Krem Şantili Revani"






Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Revani, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2014