revani.gen.tr
revani

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöresel bir tatlı değildir. Ancak her yörede tatlının içerisine farklı malzemeler ilave edilip yapılmaktadır. Krem şantili revani tatlısı da bir pastayı anımsatsa da güzel bir şerbetli tatlıdır. Canınız tatlı bir şeyler yapmak istediğin de krem şantili revani tatlısını yapmanızı tavsiye ederiz. Bu tatlıyı özle günlerde, kabul günlerinde veya ailenin hep bir arada olduğu zamanlarda yapabilirsiniz. Böylelikle revani tatlısı ile ailecek tatlı dakikalar yaşayabilirsiniz.

Krem Şantili Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 3 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Krem Şantili Revani

Krem Şantili Revani Hazırlanışı

Tatlının hazırlanmasına ilk olarak şerbet ile başlayın ve bunun için öncelikle çok büyük olmayacak ve dibi tutmayacak bir tencere alın. Tencerenin içerisine su ile birlikte toz şekeri ilave edip karıştırın. Karıştırılan şerbeti ocağın üzerine alın ev kısık ateş de kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra içerisine limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Hazırlanmış olan şerbeti bir kenara kaldırın ve soğuması için bekletin. şerbet bir köşede soğurken siz de revani hamurunun yapım aşamasına geçin.

Revaninin hamuru için ilk önce derin bir karıştırma kabı alın ev içerisine toz şeker ile yumurtaları ilave edip karıştırın. Bu aşama mikser veya blender kullanarak karışımı köpüklü bir kıvama getirin. Köpük köpük olan harcın içerisine sıvı yağ ve yoğurt ilavesi yapıp tekrar çırpın. Sıvı malzemeleri kullandıktan sonra unlu malzemeleri harcın içerisine alın ve karıştırın. Yuvarlak veya kare bir borcam alın ve içerisine yumuşak bir fırça ile sıvı yağ sürün. Her tarafı yağlanmış olan tepsinin içerisine revani hamuru boşaltın ev tepsiyi sağa sola iyi şekilde sallayın. Ardından tezgahın üzerine hafifi şekilde vurun ve tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Fırına yollanmış olan revani tatlısını her tarafı nar gibi kızarana dek pişirin.

Revani fırında piştikten sonra ise fırından alın ve bir kaç dakika dinlendirin. Sürenin ardından soğuk olan şerbeti çok sıcak olmayan revaninin üzerine bir kepçe ile gezdirerek dökün. Revani tepsisinin üzerine bir tepsi kapatın ve tatlının şerbetini çekmesini hızlandırın. Tatlı şerbetini çekerken bu arada krem şantiyi bir karıştırma kasesinin içerisine alıp üzerine bir su bardağı soğuk süt döküp çırpın. Hazırlanmış olan krem şantiyi tatlının üzerine bir spatula veya bıçağın ters tarafı ile sürün. Hazır hale gelmiş olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin ve sürenin ardından dilimleyin ve ceviz içi süsleyin. Tatlı sunum edilmek için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2016 19:02:58

Krem Şantili Revani Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Krem Şantili Revani"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suyla şeker, aynı miktarda kullanılmalıdır. Böylelikle, gerçek şerbet tadında ola...

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birçok kişi tatlı türlerinden birini yapmayı düşündüklerinde aklına ilk bu ta...

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı revani, hazırlanması pratik olan tatlılardan bir tanesi de haşhaşlı revani tatlısıdır. Hazırlanması meşakkatsiz ama lezzeti son derece etkileyici olan haşhaşlı revani tatlısı protein açısından da son derece zengindir....

Portakallı Revani

Portakallı revani, şerbetli tatlı olmasına rağmen serinletici bir lezzete sahiptir. Eğer revaniyi seviyorsanız, portakallı olanını daha fazla seveceksiniz. Buram buram portakalın lezzetini ve kokusunu alacağınız bu tarifi beğenece...

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve kan şekerinde birden yükselme gerçekleştirmez. Yüksek enerji verir ve içeris...

Muhallebili Revani

Muhallebili revani, muhallebi ile birbirine çok yakışan revani tatlısını özel günleriniz de yapabilirsiniz. Hazırlanması kolay olan revani tatlısı lezzet bakımından da bir o kadar güzel olmaktadır. Kek türü olarak hazırlanılan...

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı sevenlerin rağbet ettiği revaniyi sizlerde kolay yapabilirsiniz. Özellikl...

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osmanlı saraylarına dayanan bu tatlı lezzeti ve pratik yapımı ile ev kadınla...

Kremalı Revani

Kremalı revani, Kremalı revani, diğer tatlılara göre biraz daha hafif bir lezzettir. 5 çaylarının vazgeçilmezidir diyebiliriz. Revanini bir kaç farklı şekilde yapılır. Diğer revani çeşitlerini de bazen yapsam da, çoğunlukla  terci...

Kolay Revani

Kolay Revani, Şerbet tatlılar arasında çok sık tercih edilen ve lezzetli olan revani tatlısının yapılışı da çok pratiktir. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan revani tatlısının yapımında şerbetinin yapılması ve kıvam...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

revani, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2016