revani.gen.tr
revani

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöresel bir tatlı değildir. Ancak her yörede tatlının içerisine farklı malzemeler ilave edilip yapılmaktadır. Krem şantili revani tatlısı da bir pastayı anımsatsa da güzel bir şerbetli tatlıdır. Canınız tatlı bir şeyler yapmak istediğin de krem şantili revani tatlısını yapmanızı tavsiye ederiz. Bu tatlıyı özle günlerde, kabul günlerinde veya ailenin hep bir arada olduğu zamanlarda yapabilirsiniz. Böylelikle revani tatlısı ile ailecek tatlı dakikalar yaşayabilirsiniz.

Krem Şantili Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 3 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Krem Şantili Revani Hazırlanışı

Tatlının hazırlanmasına ilk olarak şerbet ile başlayın ve bunun için öncelikle çok büyük olmayacak ve dibi tutmayacak bir tencere alın. Tencerenin içerisine su ile birlikte toz şekeri ilave edip karıştırın. Karıştırılan şerbeti ocağın üzerine alın ev kısık ateş de kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra içerisine limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.

Krem Şantili Revani

Hazırlanmış olan şerbeti bir kenara kaldırın ve soğuması için bekletin. şerbet bir köşede soğurken siz de revani hamurunun yapım aşamasına geçin.

Revaninin hamuru için ilk önce derin bir karıştırma kabı alın ev içerisine toz şeker ile yumurtaları ilave edip karıştırın. Bu aşama mikser veya blender kullanarak karışımı köpüklü bir kıvama getirin. Köpük köpük olan harcın içerisine sıvı yağ ve yoğurt ilavesi yapıp tekrar çırpın. Sıvı malzemeleri kullandıktan sonra unlu malzemeleri harcın içerisine alın ve karıştırın. Yuvarlak veya kare bir borcam alın ve içerisine yumuşak bir fırça ile sıvı yağ sürün. Her tarafı yağlanmış olan tepsinin içerisine revani hamuru boşaltın ev tepsiyi sağa sola iyi şekilde sallayın. Ardından tezgahın üzerine hafifi şekilde vurun ve tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Fırına yollanmış olan revani tatlısını her tarafı nar gibi kızarana dek pişirin.

Revani fırında piştikten sonra ise fırından alın ve bir kaç dakika dinlendirin. Sürenin ardından soğuk olan şerbeti çok sıcak olmayan revaninin üzerine bir kepçe ile gezdirerek dökün. Revani tepsisinin üzerine bir tepsi kapatın ve tatlının şerbetini çekmesini hızlandırın. Tatlı şerbetini çekerken bu arada krem şantiyi bir karıştırma kasesinin içerisine alıp üzerine bir su bardağı soğuk süt döküp çırpın. Hazırlanmış olan krem şantiyi tatlının üzerine bir spatula veya bıçağın ters tarafı ile sürün. Hazır hale gelmiş olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin ve sürenin ardından dilimleyin ve ceviz içi süsleyin. Tatlı sunum edilmek için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2016 19:02:58

Krem Şantili Revani Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Krem Şantili Revani"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tavuklu Revani

Tavuklu Revani, Revani tatlısı Türk mutfağında en sevilen şerbetli tatlı tariflerinden birisidir. Osmanlı döneminde Erivan ile Ermenistanın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat etmiş oldukları Erivan zaferi nedeni ile''Rev...

Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı, biz ev hanımlarının en az bir defa olsun yapmışlığı olan tatlı tariflerinden biridir revani. Hem pratik, hem farklı malzemeler ile çeşitlendirilebilen tadı doyumsuz revani tatlısı. Şunu belirtmeliyim ki; k...

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin maddesidir. Haşhaş günümüzde kurabiye, tatlı v...

Kaymaklı Revani

Kaymaklı revani, klasik Türk tatlıları içinde sevilen bir tatlı çeşididir. Yöreden yöreye ya da mutfaktan mutfağa tariflerde farklılıklar gösteren bu şerbetli tatlı hafif olmayan ancak lezzetiyle çok sevilen bir tatlıdır. İrmik il...

Siyah Haşhaşlı Revani

Siyah haşhaşlı revani: Siyah haşhaş kullanılarak yapılan bu revani hafif tatlılar arasında yer almaktadır. Lezzeti ile bilinen bu tatlı bir çok kişinin sevdiği lezzetler arasında yer alarak tatlı seçimlerinde bir çok kişinin ilk t...

Dondurmalı Revani

Dondurmalı revani: Dondurmalı Revani sıcak yaz aylarında tatlı güzel bir seçeneği olarak  tercih edilebilir. Çünkü yapılması son derece kolay ve zahmetsizdir, Çabuk hazırlanır ve sevilerek yenir. Revaninin hazırlanmasında tercihin...

Cevizli Revani Tatlısı

Cevizli Revani Tatlısı, yapması oldukça basit bir tatlıdır. Normal revani tatlısından farkı olarak içinde ince çekilmiş cevizlerinin olmasıdır. Yapılması kolay olduğu kadar bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Bir misafir geldi...

Revani Nasıl Yapılır

Revani Nasıl Yapılır, Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Osmanlı devrinde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi onuruna o zamanın saray aşçılarının icat etmiş olduklar ve Erivan zaferi nedeniyle "Revani"...

Haşhaşlı İrmikli Revani

Haşhaşlı İrmikli Revani, revani tatlısını çok sevenler için değişik bir o kadar da lezzetli bir alternatiftir. Pratik bir şekilde hazırlanır. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafiftir. Servis edilmeden 1 gün önce hazırla...

Ispanaklı Revani

Ispanaklı revani, belkide birçok kişinin daha önce hiç yapmadığı ve geni yapacağı tatli tarifleri arasında yer alacaktır. Ama yaptıktan sonra emini çok seveceksiniz. Çünkü hem içinde bulunan ıspanak dolayısıyla vitamin ve mineral...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

revani, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017