revani.gen.tr
revani

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Revani

Portakallı revani, şerbetli tatlı olmasına rağmen serinletici bir lezzete sahiptir. Eğer revaniyi seviyorsanız, portakallı olanını daha fazla seveceksiniz. Buram buram portakalın lezzetini ve kokusunu alacağınız bu tarifi beğeneceksiniz. Özellikle kışın revaniyi bu tarifle hazırlamanızı tavsiye ederiz. Biliyorsunuz revani için kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur yapıyorsunuz. Eğer malzemelerin ölçülerine uyarsanız, bu kıvamı yakalamakta zorluk çekmezsiniz. Sadece bu tatlıyı hazırlarken, portakalın da şekerli olduğunu unutmayın. İçine koyacağınız şeker miktarını portakalın tadına göre ayarlayın. Yoksa revani çok tatlı olabilir. Kullandığınız şekeri azaltarak ya da arttırarak damak tadınıza uygun bir tatlı yapabilirsiniz. Artık kış aylarına geldik. Şimdi portakallı revani yapmanın tam sırası. İsterseniz tarifimizi yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Portakallı revani için gerekli malzemeler
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kadar irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı elenmiş un
Şerbet için malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı revani yapılışı

Bir kasenin içinde yumurtaları ve toz şekeri çırpmaya başlayın. İçine kabartma tozu ile un dışında olan diğer malzemeleri de koyarak, mikserle çırpmaya devam edin. Kullanacağınız her malzeme kek yaparken olduğu gibi oda sıcaklığında olsun. Malzemenin içine unu ve kabartma tozunu da koyarak, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Artık mikser kullanmayın. Fırını ise 175 dereceye ayarlayarak ısıtın. Bu yaptıklarınız kek pişirirken yaptıklarınıza çok benziyor. Sadece revani hamuru biraz daha yoğun oluyor. Hamuru tepsiye koyarak, ısınmış fırına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişsin. Bu arada fırının kapağını açmayın.

Portakallı Revani
Sizde revani için şerbeti hazırlayın. Portakallı revaniye ya şerbeti sıcak tatlıyı soğuk ya da şerbeti soğuk tatlıyı sıcak olarak şerbetleyin. Bunu siz ayarlayabilirsiniz. Şerbeti tencerede kaynatın. Kıvamını aldıysa, pişmiş ve soğumuş olan revaninin üzerine dökün. Yaklaşık 2-3 saat kadar portakallı revani dinlenirse, tam istediğiniz kıvamda olacak. Artık dilediğiniz şekilde dilimleyerek, üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek portakallı revani ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 02.01.2016 10:44:44

Portakallı Revani Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Revani"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suyla şeker, aynı miktarda kullanılmalıdır. Böylelikle, gerçek şerbet tadında ola...

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birçok kişi tatlı türlerinden birini yapmayı düşündüklerinde aklına ilk bu ta...

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı revani, hazırlanması pratik olan tatlılardan bir tanesi de haşhaşlı revani tatlısıdır. Hazırlanması meşakkatsiz ama lezzeti son derece etkileyici olan haşhaşlı revani tatlısı protein açısından da son derece zengindir....

Portakallı Revani

Portakallı revani, şerbetli tatlı olmasına rağmen serinletici bir lezzete sahiptir. Eğer revaniyi seviyorsanız, portakallı olanını daha fazla seveceksiniz. Buram buram portakalın lezzetini ve kokusunu alacağınız bu tarifi beğenece...

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve kan şekerinde birden yükselme gerçekleştirmez. Yüksek enerji verir ve içeris...

Muhallebili Revani

Muhallebili revani, muhallebi ile birbirine çok yakışan revani tatlısını özel günleriniz de yapabilirsiniz. Hazırlanması kolay olan revani tatlısı lezzet bakımından da bir o kadar güzel olmaktadır. Kek türü olarak hazırlanılan...

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı sevenlerin rağbet ettiği revaniyi sizlerde kolay yapabilirsiniz. Özellikl...

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osmanlı saraylarına dayanan bu tatlı lezzeti ve pratik yapımı ile ev kadınla...

Revani Kaç Kalori

Revani kaç kalori:Revani Türk mutfağının olmazsa olmaz ve hemen hemen herkesin severek tükettiği enfes bir şerbetli tatlıdır. Kolay ve çabuk oluşundan dolayı ani misafir için tam bir kurtarıcıdır. Oldukça iştah kabartan bu tatlı ş...

Kremalı Revani

Kremalı revani, Kremalı revani, diğer tatlılara göre biraz daha hafif bir lezzettir. 5 çaylarının vazgeçilmezidir diyebiliriz. Revanini bir kaç farklı şekilde yapılır. Diğer revani çeşitlerini de bazen yapsam da, çoğunlukla  terci...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

revani, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2016