revani.gen.tr
Revani

Krem Şantili Revani

Haşhaşlı Revani

Havuçlu Revani

Portakallı Revani

Kesme Revani

Haşhaşlı Pekmezli Revani

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | En Çok Tartışılan Konular | En Çok Okunan Yorumlar



Portakallı Revani


Portakallı Revani İçin Malzemeler
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal suyu( taze sıkılmış)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Portakallı Revani Şerbeti İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
  • 1 su bardağı portakal rendesi
  • Yarım adet limon suyu

Portakallı Revani
Portakallı Revani Yapımı

Portakallı revani hamurunu hazırlamaya başlamadan önce şerbetini hazırlamalıyız. Şerbeti soğuk olarak portakallı revaninin üzerine dökmeliyiz ki hamurlaşma olmasın. Derin bir tencereye 2.5 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, 1 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı portakal rendesi ve yarım limon suyunu ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatalım. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım. Derin bir kaba 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı toz şekeri ilave edip köpük oluncaya kadar mikserle 5 dakika boyunca çırpalım. Daha sonra 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ ilave edip bir kaç dakika daha karıştırmaya devam edelim. 1 su bardağı irmik ve 2.5 su bardağı un, 1 adet kabartma tozu ve 1 adet vanilyayı elekten geçirerek karışıma ilave edip karıştıralım. En son 1 su bardağı portakal suyu, 1 adet portakal rendesini de ilave edip 5 dakika boyunca tel bir çırpıcıyla karıştıralım. 

Yağlamış olduğumuz fırın tepsisinin içine dökelim ve 10 dakika dinlendirelim. Fırının ayarını 180 dereceye getirip 10 dakika ısıtalım. Fırın kabımızı fırına koyalım ve ilk 10 dakika boyunca kapağını kesinlikle açmayalım. Eğer kapağını açarsanız portakallı revani hamuru kabarmaz ve söner. Yaklaşık 35 dakika piştikten sonra fırından çıkaralım ve dilimlere ayıralım. Dilimlere ayırmalıyız ki şerbet daha iyi çeksin. Daha sonra şerbeti eşit bir miktarda dökelim ve 4 saat dinlendirmeye bırakalım. Portakallı revani hazır. Soğuk servis ediniz. 

Afiyet olsun.

Yorumları ve Tartışma Forumları
İsminiz :
Yorumunuz :
Yorumunuza gelen cevapları takip etmek istiyorsanız, E - Posta adresinizi girmelisiniz. ( E - Posta Adresiniz Site de Yayınlanmaz)
Güvenlik : Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Portakallı Revani"






Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Revani, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2014