revani.gen.tr
revani

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Revani

Portakallı revani, şerbetli tatlı olmasına rağmen serinletici bir lezzete sahiptir. Eğer revaniyi seviyorsanız, portakallı olanını daha fazla seveceksiniz. Buram buram portakalın lezzetini ve kokusunu alacağınız bu tarifi beğeneceksiniz. Özellikle kışın revaniyi bu tarifle hazırlamanızı tavsiye ederiz. Biliyorsunuz revani için kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur yapıyorsunuz. Eğer malzemelerin ölçülerine uyarsanız, bu kıvamı yakalamakta zorluk çekmezsiniz. Sadece bu tatlıyı hazırlarken, portakalın da şekerli olduğunu unutmayın. İçine koyacağınız şeker miktarını portakalın tadına göre ayarlayın. Yoksa revani çok tatlı olabilir. Kullandığınız şekeri azaltarak ya da arttırarak damak tadınıza uygun bir tatlı yapabilirsiniz. Artık kış aylarına geldik. Şimdi portakallı revani yapmanın tam sırası. İsterseniz tarifimizi yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Portakallı revani için gerekli malzemeler
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kadar irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı elenmiş un
Şerbet için malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı revani yapılışı

Bir kasenin içinde yumurtaları ve toz şekeri çırpmaya başlayın.
Portakallı Revani

. İçine kabartma tozu ile un dışında olan diğer malzemeleri de koyarak, mikserle çırpmaya devam edin. Kullanacağınız her malzeme kek yaparken olduğu gibi oda sıcaklığında olsun. Malzemenin içine unu ve kabartma tozunu da koyarak, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Artık mikser kullanmayın. Fırını ise 175 dereceye ayarlayarak ısıtın. Bu yaptıklarınız kek pişirirken yaptıklarınıza çok benziyor. Sadece revani hamuru biraz daha yoğun oluyor. Hamuru tepsiye koyarak, ısınmış fırına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişsin. Bu arada fırının kapağını açmayın.

Sizde revani için şerbeti hazırlayın. Portakallı revaniye ya şerbeti sıcak tatlıyı soğuk ya da şerbeti soğuk tatlıyı sıcak olarak şerbetleyin. Bunu siz ayarlayabilirsiniz. Şerbeti tencerede kaynatın. Kıvamını aldıysa, pişmiş ve soğumuş olan revaninin üzerine dökün. Yaklaşık 2-3 saat kadar portakallı revani dinlenirse, tam istediğiniz kıvamda olacak. Artık dilediğiniz şekilde dilimleyerek, üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek portakallı revani ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 02.01.2016 10:44:44

Portakallı Revani Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Revani"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tavuklu Revani

Tavuklu Revani, Revani tatlısı Türk mutfağında en sevilen şerbetli tatlı tariflerinden birisidir. Osmanlı döneminde Erivan ile Ermenistanın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat etmiş oldukları Erivan zaferi nedeni ile''Rev...

Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı, biz ev hanımlarının en az bir defa olsun yapmışlığı olan tatlı tariflerinden biridir revani. Hem pratik, hem farklı malzemeler ile çeşitlendirilebilen tadı doyumsuz revani tatlısı. Şunu belirtmeliyim ki; k...

Dondurmalı Revani

Dondurmalı revani: Dondurmalı Revani sıcak yaz aylarında tatlı güzel bir seçeneği olarak  tercih edilebilir. Çünkü yapılması son derece kolay ve zahmetsizdir, Çabuk hazırlanır ve sevilerek yenir. Revaninin hazırlanmasında tercihin...

Kaymaklı Revani

Kaymaklı revani, klasik Türk tatlıları içinde sevilen bir tatlı çeşididir. Yöreden yöreye ya da mutfaktan mutfağa tariflerde farklılıklar gösteren bu şerbetli tatlı hafif olmayan ancak lezzetiyle çok sevilen bir tatlıdır. İrmik il...

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin maddesidir. Haşhaş günümüzde kurabiye, tatlı v...

Siyah Haşhaşlı Revani

Siyah haşhaşlı revani: Siyah haşhaş kullanılarak yapılan bu revani hafif tatlılar arasında yer almaktadır. Lezzeti ile bilinen bu tatlı bir çok kişinin sevdiği lezzetler arasında yer alarak tatlı seçimlerinde bir çok kişinin ilk t...

Revani Nasıl Yapılır

Revani Nasıl Yapılır, Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Osmanlı devrinde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi onuruna o zamanın saray aşçılarının icat etmiş olduklar ve Erivan zaferi nedeniyle "Revani"...

Cevizli Revani Tatlısı

Cevizli Revani Tatlısı, yapması oldukça basit bir tatlıdır. Normal revani tatlısından farkı olarak içinde ince çekilmiş cevizlerinin olmasıdır. Yapılması kolay olduğu kadar bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Bir misafir geldi...

Ispanaklı Revani

Ispanaklı revani, belkide birçok kişinin daha önce hiç yapmadığı ve geni yapacağı tatli tarifleri arasında yer alacaktır. Ama yaptıktan sonra emini çok seveceksiniz. Çünkü hem içinde bulunan ıspanak dolayısıyla vitamin ve mineral...

Mavi Haşhaşlı Revani

Mavi Haşhaşlı Revani, evde malzemeniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir tatlı türüdür. Malzemelerini kolayca her markette bulabilirsiniz. Mavi haşhaşlı revani ağır bir tatlı değildir. Kendi canınız istediği zaman...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

revani, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2017