{ "title": "Cevizli Revani Tatlısı", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Cevizli-Revani-Tatlisi-39.jpg", "date": "23.01.2024 04:14:34", "author": "veysel gencol", "article": [ { "article": "Cevizli Revani Tatlısı, yapması oldukça basit bir tatlıdır. Normal revani tatlısından farkı olarak içinde ince çekilmiş cevizlerinin olmasıdır. Yapılması kolay olduğu kadar bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Bir misafir geldiğinde ya da günlerinizde misafirlerinize sunacağınız çok güzel ve fazla uğraşmadan hazırlayacağınız bu tatlı sayesinde aynı zamanda misafirlerinizin gönüllerini kazanacaksınız.

Cevizli Revani tatlısının temel malzemeleri irmik, yumurta, un, şeker ve yağdan oluşmaktadır. Ancak dileyen kişiler kendi zevklerine göre değişik malzemeler de ekleyebilirler. Değişik meyvelerde ekleyerek yeni tatlar katabilirsiniz. Biz burada ceviz ekleyerek yapacağınız bir revani tarifi vermeye çalışacağız.

Cevizli Revani Tatlısının Malzemeleri

Hamuru İçin Malzemeleri
Şerbeti için Malzemeleri
Cevizli Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlamak daha iyi olacaktır. Çünkü şerbetimizi tatlımızın üzerine ılık olarak dökmeliyiz. Önce şekerimizi tencereye boşaltalım arkasından suyumuzu ekleyelim. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra şerbetimize limon suyunu ekleyelim. 5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra artık tenceremizi ocaktan alıp soğumaya bırakabiliriz.

Bir kaba önce yumurtaları kırmakla başlayalım. Bunun üstüne şekerimizi ekleyelim. Daha sonra mikserle üç dakika kadar çırpalım. Sonraki malzemelerimizi bu karışımın içine ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ancak bu Karışıma cevizi eklemeyelim. Ceviz dışındaki malzemelerimizi koyalım. Hamurumuzu iyice yoğurmamız gerekir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmalıyız. Hamur hazır olduktan sonra cevizi ekleyip biraz daha yoğurmalıyız. Hamurumuz bu şekilde hazır hale gelmiştir. Daha sonra fırın tepsini yağlayıp içine hamuru dökelim. Hamuru tepsiye döktükten sonra bir kaşık yardımıyla iyicene düzlemeliyiz. Tabi bu arada düzlerken hamurun tepside eşit kalınlıkta olmasına dikkat etmeliyiz.

Cevizli Revani Tatlısı, pişirilmeye başlamadan önce fırını 180 dereceye getirelim. Fırın 180 dereceye geldikten sonra tepsiyi fırına verebiliriz. Tepsiyi fırına verdikten sonra 20 dakika sonra fırının kapağını sakın açmayın. Fırının kapağı açılırsa hamur söner. Hamur iyice piştikten sonra fırından çıkarabiliriz. Ancak hemen fırından çıkarmayın fırının kapağını açın birkaç dakika beklettikten sonra çıkarabilirsiniz. Çıkardığımız kekimizi biraz soğutmamız gerekir. Kekimiz biraz soğuduktan sonra ılık hale getirdiğimiz şerbetimizi gezdirerek dökün. Bir saate yakın bekledikten sonra tatlımız servise hazır hale gelir. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
" } ] }