{ "title": "Cevizli Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/cevizli-revani.jpg", "date": "19.01.2024 13:53:11", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı sevenlerin rağbet ettiği revaniyi sizlerde kolay yapabilirsiniz. Özellikle gününüz için, aniden gelen misafirleriniz için fazla uğraşmadan tatlı menüsünü hazırlamış olursunuz. Un, yumurta, irmik, şeker ve yağ temel malzemelerine ilave edilen böyle ceviz içi, portakal suyu gibi malzemeler revaniyi daha ilgi çekici yapacaktır. Yanında biraz da kaymak ikramınız olursa, cevizli revaniyi herkes beğenecektir. Her evde hazırda bulunan malzemelerle revaniyi yapabilirsiniz. İçine ceviz ekleyerek, tatlınızı daha cazip hale getirebilirsiniz. Dilerseniz hep beraber tatlıyı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cevizli revani için gerekli malzemeler
Şerbet malzemeleri
Cevizli revani nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini yapalım. Çünkü tatlıyı hazırladıktan sonra şerbet revaniye ılık olarak dökülmelidir. Tencerede şerbet malzemelerini karıştırarak, kaynatın. 10 dakika kaynamasının ardından içine limon suyunu ilave edin. 1-2 dakika limon suyu ile kaynayınca, şerbeti ocaktan indirin. Şerbet ılınıncaya kadar revaniyi hazırlayabilirsiniz.

Geniş bir keseye yumurtaları kırın. Bunları toz şekerle birlikte iyice çırpın. Kar gibi bir karışın elde edince, içine unu, irmiği, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Revani hamuru kulak memesi kadar yumuşak olmalı. En son içine çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Bunu içini yağladığınız tepsinin içine dökün. Üzerini bir kaşıkla düzelterek tepsiye yayın. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Revani hamurunu fırına koyabilirsiniz. İlk 20 dakika içinde fırının kapağını hiç açmayın. Aynı kek pişiriyormuş gibi revaniyi pişirin. Çünkü kabarmış olan revani hemen söner. Üzeri kızarınca revaniyi dışarı alabilirsiniz. Ancak fırının kapağını açınca, bir iki dakika beklemeyi ihmal etmeyin. Çünkü aniden ısı değişimi olursa, yine revaninin keki sönebilir. Kekin ılınmasından sonra üzerine şerbetini dökebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat kadar cevizli revani böyle beklesin. Tercihen baklava dilimi gibi revaniyi dilimleyerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Üzerine biraz da Hindistan cevizi serperseniz, cevizli revani ile uyum sağlayacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }