{ "title": "Haşhaşlı İrmikli Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Hashasli-Irmikli-Revani-18.jpg", "date": "21.01.2024 02:10:58", "author": "seda ayyildiz", "article": [ { "article": "Haşhaşlı İrmikli Revani, revani tatlısını çok sevenler için değişik bir o kadar da lezzetli bir alternatiftir. Pratik bir şekilde hazırlanır. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafiftir. Servis edilmeden 1 gün önce hazırlanıp dinlendirilirse çok daha lezzetli olur. Çocukların bayılarak tükettiği bu tatlı, büyüklerinde vazgeçemeyeceği tatlılar arasındadır. İçindeki yumurta sebebiyle iyice çırpılarak hazırlanması yumurtanın sası bir koku yaratmasına engel olacaktır. Tercihe göre üzerine krema, krem şanti konularak ya da sade olarak servis edilebilir. Et yemeklerinden sonra çok iyi giden haşhaşlı irmikli revani kalorisi yüksek bir tatlıdır.

Haşhaşlı İrmikli Revani Malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için
Haşhaşlı İrmikli Revani Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvıyağı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Ardından sırasıyla irmik, un ve haşhaşı ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz ve karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlanmış tepsiye döküyüruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Haşhaşlı İrmikli Revanimiz pişerken şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için bir tencereye şekeri ve suyu koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha bekleyip altını kapatıyoruz. Altını kapadıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyerek pişmiş ve soğumuş olan kekin üzerine şerbetimizi döküyoruz. Krem şantiyi hazırlamak için soğuk süt ve krem şantiyi iyice çırpıp buzdolabında 20 dakika bekletip iyice soğutuyoruz. Son olarak şerbetlemiş olduğumuz tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz ve üzerine biraz haşhaş serpiyoruz. Haşhaşlı İrmikli Revanimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }