{ "title": "Haşhaşlı Revani Tatlısı", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Hashasli-Revani-Tatlisi-32.jpg", "date": "20.01.2024 09:19:56", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Haşhaşlı Revani Tatlısı, biz ev hanımlarının en az bir defa olsun yapmışlığı olan tatlı tariflerinden biridir revani. Hem pratik hem farklı malzemeler ile çeşitlendirilebilen tadı doyumsuz revani tatlısı. Şunu belirtmeliyim ki; kek yapmayı iyi bilen herkes revani tatlısını yapmayı da kolaylıkla becerebilir. Çünkü, piştikten sonra üzerine şerbet dökülen kektir. Gerek cevizli gerek portakallı gerekse haşhaşlı olmak üzere birden fazla revani çeşidi yapılmaktadır. Ufak tefek değişikliklerle çok farklı sunumlar yapabilir ve sizin bile şaşıracağınız fevkalade lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta; tıpkı kekte olduğu gibi oda sıcaklığında ve taze malzemeler kullanmaktır. Önce sıvı malzemeler daha sonra katı malzemeler eklenmeli ve mutlaka kekiniz sıcak şerbetiniz ise ılık olmalı. Sonrasında çıtır çıtır ağızda dağılan muhteşem bir revani tatlısı.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Malzemeleri
Şerbeti için
Haşhaşlı Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle işe şerbeti ile başlıyoruz. Limon haricinde şerbet için gereken malzemeleri tencere koyup orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca limonu da ekleyip bir süre daha kaynatıp altını söndürün ve soğuması için bir kenara koyun. Keki için ilk olarak yumurta ve toz şekeri köpürene dek çırpalım. Daha sonra sıvı yağ, süt, irmik ve haşhaşı da ilave edip 2-3 dakika daha karıştıralım. Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu da yavaş yavaş ekleyip düşük ayarda veya çırpma teli ile çırpalım. Tabanı yağlanmış borcama harcınızı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Benim fırınım erken pişiriyor. Bu yüzden siz kendi fırınınıza göre süreyi ayarlarsanız daha sağlıklı olacaktır. Pişen kekinizi fırından alıp üzerine soğuyan şerbetinizi yayın. Dilerseniz soğuduktan sonra üzerini krem şanti veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }