{ "title": "Haşhaşlı Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/hashasli-revani(2).jpg", "date": "19.01.2024 14:38:00", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Haşhaşlı revani, hazırlanması pratik olan tatlılardan bir tanesi de haşhaşlı revani tatlısıdır. Hazırlanması meşakkatsiz ama lezzeti son derece etkileyici olan haşhaşlı revani tatlısı protein açısından da son derece zengindir. Ancak şekeri oranı biraz yüksek olduğu için kalori bakımından da yüksek olmaktadır. İştah kabartıcı görüntüsü ile herkesin beğenisi almış olan haşhaşlı revani tatlısını kabul günleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz.

Haşhaşlı revaninin içerisinde bulunan haşhaş sağlık için de faydalıdır. Faydalarını sıralayacak olursak eğer diş ağrısına çok iyi gelir. İshal olan kişiler de ishal kesici özelliği vardır. Sancı durumunda haşhaş tüketilir ise sancıyı keser ve uyku sorunlarına çok iyi gelir. Haşhaş tohumları tıbbi alanda ilaçların içerisinde kullanılmaktadır. Özellikle ağrı kesici özelliğinden çok faydalanılmaktadır. Ancak aşırı tüketilir ise kişiler de mide bulantısına ve baş dönmesine de neden olabilir. Haşhaşının bilindik en önemli diğer faydası ise kalp sağlığını koruması ve kalp krizi riskini azaltmasıdır. Çok küçük yaş da olan çocuklara verilmesi uygun görülmez. Haşhaş tohumlarının boğazına kaçma ihtimali yüksek olabilir.

Haşhaşlı Revani İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbet için
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

Haşhaşlı revaninin hazırlanmasına ilk önce tatlının şerbet kısmı ile başlayın. Şerbet soğuk revani de sıcak olacağı için revani hazırlanıp pişene dek şerbet de soğumuş olacaktır. Şerbet için uygun büyüklük de bir tencere alın ve içerisine toz şeker ile suyu ilave edip karıştırın. Ardından orta harlı ocağın üzerine tencereye yerleştirip kaynaması için pişirin. Şerbet kaynamaya başladığında içerisine limon suyunu ilave edin ve koyulaşana dek kaynatın. Birkaç taşım kaynadıktan sonra şerbet koyulaşacaktır. Koyu bir kıvam alan şerbeti soğuması için bir kenara kaldırın ve bu arada siz de revaninin hamurunu hazırlamaya geçin.

Revani hamuru için derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine 3 tane yumurtayı kırın. Yumurtaların üzerine toz şekerini ilave edin ve mikser ile köpüklü bir kıvam olana dek çırpın. Köpüklü kıvama gelmiş olan yumurtalı karışımın içerisine sıvı malzemeleri ilave edip tel çırpıcı ile karıştırın. Unlu malzemeleri de ilk önce bir kâsenin içerisine alıp karıştırın ev ardından revani harcına ilave edin. Unlu malzemeleri de karıştırdıktan sonra bir fırın tepsisinin içerisine sıvı yağ ile iyi bir şekilde yağlayın. Hazırlanmış olan revani hamurunu tepsiye dökün ve tepsiyi hafif sallayın.

Fırın tepsisini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına yollayın ve her tarafı kızarana dek pişirin. Bu aşama da yaklaşık 25-30 dakika kadar revaninin fırında pişmesi yeterli olacaktır. Haşhaşlı revaninin piştiğini anlamak için fırından alın ve hamurun içerisine bir bıçak batırın. Bıçağın üzerine eğer hamur geliyor ise bu revaninin daha pişmediği anlamına gelmektedir. Lakin bıçak temiz çıkmış ise haşhaşlı revani pişmiş demektir. Kızarmış olan haşhaşlı revaniyi fırından alın ve ilk sıcaklığı çıkana dek bekletin. Birkaç dakika bekledikten sonra önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbeti bir kepçe ile tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti dökülen tatlının üzerine bir tepsi kapatın ev yarım saat kadar dinlendirin. Bu süre zarfında tatlı şerbetini hep çekecektir. Şerbetini çekmiş olan haşhaşlı revani tatlısını buzdolabında soğutun ve ardından dilimleyin. Arzu ederseniz eğer üzerine muhallebi, krem şanti veya krema hazırlayıp süsleyebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır. Tatlıyı dilimledikten sonra Hindistan cevizi ile süsleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }