{ "title": "Hindistan Cevizli Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Hindistan-Cevizli-Revani-51.jpg", "date": "20.01.2024 02:44:02", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarından bir tanesi olan Hindistan cevizli revaniyi denemeyen var ise mutlaka öneriyorum denemelisiniz. Özellikle irmikli ve ağızda dağılan tatlıları sevenler için mükemmel bir alternatiftir Hindistan cevizli revani. Kilo probleminiz varsa şerbetini hazırlarken şeker ölçüsünü biraz azaltabilirsiniz. Özellikle gün yapıyorsanız misafirlerinize sunabileceğiniz lezzeti ve görüntüsü ile mükemmel bir ikramlık. Revaninin çok fazla çeşidi vardır hemen hepsini severek yaparım ve yeriz işte bu harika tatlı da onlardan biri. Lafı fazla uzatmadan bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. İşte tarifimiz.

Hindistan cevizli revani için gereken malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için: 1 bardağı kadar Hindistan cevizi.

Hindistan cevizli revani nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtaları ve şekeri ayrı bir kapta mikser yardımıyla koyu bir kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz. Ardından yağı yumurta ve şeker karışımına ekleyip iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Diğer tüm kuru malzemeleri ayrı ve geniş bir kapta iyice karıştırılır. Harmanlanan karışımı diğer kaptaki şeker, yumurta ve yağ karışımına dökerek iyice çırpılır. Yağladığımız ve üzerine hafif un gezdirdiğimiz fırın tepsisine karışımımızı döküp, önceden 170 derecede ısıttığımız fırınımıza koyuyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbetini hazırlamak için bir tencere içine şekeri, suyu alıyor ve ocağın üzerine koyuyoruz. İyice kaynayan şerbetimizin içine indirmeden biraz önce limon suyunu ve azıcık limon kabuğunu da ekliyor ve beş dakika kadar daha ocakta tutuyoruz. Ocaktan aldığımız şerbeti soğuması için bekletiyoruz. Fırından çıkardığımız pişen tatlının üzerine sıcakken, soğutulmuş şerbetini döküyoruz ve bir süre şerbetini çekmesini bekliyoruz. Şerbetini çeken tatlının üzerini yine Hindistan cevizi ile süsleyip arzuya göre ister soğukken, isterseniz de soğumadan servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }