{ "title": "İki Renkli Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Iki-Renkli-Revani-76.jpg", "date": "21.01.2024 00:31:58", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayramlarda, özel günlerde ve Osmanlı saraylarında kalan tek şerbetli bir tatlıdır. Birçok tatlıcıların gözdesi olan iki renkli revaniyi evde çok kolay ve pratik olarak yapabilirsiniz, gelen misafirlere ikram edebilirsiniz. Revani yapımında şerbetini tutturmak önemli şerbeti kıvamında olmuş ise revaniniz olmuş demektir Revani şerbetini kaynatırken bir kaşıkla az miktarda alıp damlatılarak bakılır. Eğ erki şerbet damladığında etrafa yayılmıyor ise olmuş ve revani için hazır demektir. Şimdi Osmanlı tarihinden bu yana yapılan iki renkli revanim izi yapmaya geçelim.

İki Renkli Revani Malzemeleri

Şerbet Malzemeleri
Revani Malzemeleri
Süslemek İçin Malzeme
İki Renkli Revani Nasıl Yapılır?

Bir orta boy tencere içine şeker ve suyu koyun şeker eriyene kadar devamlı karıştırın ve ocağı yakın şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca içine limon suyunu ilave edin 1-2 taşım kaynatın ocağı söndürün soğumaya bırakın. Derince bir kabın içine yumurtayı ve şekeri koyun bir mikser veya el blenderle iyice çırpın. Ardında sırayla sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin iyice çırpın. Kakao hariç tüm malzemeleri de ilave edin ve bir kaşık yardımı ile içten dışa doğru karıştırın. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayın ısınsın. Hazırlanan revani hamurunu bir fırın tepsisini yağlayın ve içine yarısını boşaltın. Kalan hamura kakao ve sütü ilave edin karıştırın bu karışımı da tepsideki hamurun üzerine dökün üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltin. Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına koyun ve 25 dakika pişirin. İki renkli revani piştikten sonra fırında çıkarın ve şerbeti üzerine yavaş bir şekilde dökün soğumaya bırakın. İki renkli revani şerbetini çektikten sonra dilimleyin veya yuvarlak bir kalıpla porsiyonlara bölün üzerini parçalanmış Antep fıstıkları ile süsleyin servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }