{ "title": "İrmikli Revani Tarifi", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/irmikli-revani-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 07:51:31", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve kan şekerinde birden yükselme gerçekleştirmez. Yüksek enerji verir ve içerisinde bol miktarda da karbonhidrat bulunur. Karbonhidrat değerinin yüksek olması nedeniyle kişilere enerji verir ve halsizlik hissini giderir. Diyet uzmanlarının irmiği tavsiye etmesindeki en büyük neden de tokluk hissi vermesidir. İçerisinde yer alan magnezyum, sinir sistemine iyi geldiği gibi kasların da çalışmasında fayda sağlar. Kanın pıhtılaşmasında etki sağlar ve diş sağlığına çok iyi gelir. İrmiği tatlı olarak hazırlayacağınız gibi yemeklerin içerisinde de yer vermelisiniz. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi bulunan irmik merkezi sinir sistemine de olumlu etkileri vardır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun su dengesini korur.

İrmikli revani tarifi, pek çok kişi tarafından sevilen revani tatlısının olmazsa olmazlarından biri de irmiktir. Akşam yemeğinin ardından canınız güzel bir tatlı yapmak istediyse irmikli revani tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca bu tatlıyı kabul günleriniz de veya ev oturmalarınız için de hazırlayabilirsiniz.

İrmikli revani Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
İrmikli Revani Tarifi Şerbet için
İrmikli revani Tarifi Nasıl Yapılır?

İrmikli revani tarifinin hazırlanmasına revaninin şerbeti ile başlayın. Şerbet için verilen malzemelerden limon suyu hariç toz şeker ve suyu uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın. Şerbeti karıştırın ve ocağın üzerinde kaynayana dek pişirin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra şerbetin içerisine bir yemek kaşığı limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Hazırlanmış olan revaninin şerbetini bir kenara kaldırın ve tatlının hamurunu hazırlamaya geçin.

İrmikli revaninin hamuru için ilk önce yumurtaları geniş bir kâsenin içerisine kırın. Kırılmış olan yumurtaların üzerine verilen bardak ölçüsündeki toz şekeri ilave edip mikser ile köpük kıvamına gelene dek çırpın. Çırpılan karışım köpüklü bir kıvam almış ise içerisine sıvı yağ ile yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın. Akabinde irmik, un, vanilya ve yoğurdu ilave edip mikser ile bir dakika kadar çırpın. Hazırlanmış olan hamuru tatlıyı pişireceğiniz tepsiye yağladıktan sonra dökün ve yayın. 200 derecelik fırına tepsiyi yollayın ve yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Revaninin her tarafı kızardıktan sonra fırından alın ve birkaç dakika ilk sıcaklığı geçinceye dek bekletin. Önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbeti bir çorba kepçesi ile tatlının her tarafına gezdirerek dökün. Şerbeti ile buluşan irmikli revani tatlısını şerbetini çekene dek bekletin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş olan tatlıyı dilimleyin ve sunum yapın. Eğer sıcak yaz gününde bu tatlıyı yapmaya karar verdiyseniz yanında dondurma ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }