{ "title": "Ispanaklı Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Ispanakli-Revani-84.jpg", "date": "21.01.2024 09:31:28", "author": "Ayşenur Uçar", "article": [ { "article": "Ispanaklı revani, belki de birçok kişinin daha önce hiç yapmadığı ve geni yapacağı tatli tarifleri arasında yer alacaktır. Ama yaptıktan sonra emini çok seveceksiniz. Çünkü hem içinde bulunan ıspanak dolayısıyla vitamin ve mineral açısından oldukça zengin hem de üzerine bulunan krema krem şanti sayesinde göz zevkinize de hitap edecektir.

Ispanaklı revani tarifi için malzemeler
Şerbeti için gerekli olan malzemeler
Üzeri için gerekli olan malzemeler
Ispanaklı revani tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle ıspanakların sadece yapraklarını ayıklayarak iyice yıkayın ve robottan veya karıştırıcı ile iyice parçalayın. Daha sonra genişçe bir kab alın ve içine yumurtaları tek tek kırın ve üzerine şekeri ilave ederek mikser veya bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Şeker ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra üzerine önceden hazırlanan ıspanak püresini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve irmikde ilave ederek iyice karıştırın ve yağlanmış orta boy bir borcama veya yağlı kâğıt serilmiş borcama yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin. Fırın ısıları birbirini tutmadığı için siz ıspanaklı revaninin üzeri kızarana kadar pişirin. Başka bir taraftan orta boy büyüklükte bir tencere alıp içine ıspanaklı revaninin şerbetini hazırlamak için ölçüde belirtilen kadar su ve şeker ilave ederek karıştırın ve ocağın üzerine koyun ve altını açın. Orta ateşte serbek koyulaşana kadar kaynatın. Şerbet olmaya yakın içine birkaç damla limon suyu damlatın ve yaklaşık olarak 1-2 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Biraz ılınması için bekleyin. Başka bir taraftan bir bardak soğuk su ile bir paket krem şantiyi iyice çırpın ve buzdolabına kaldırın. Ispanaklı revani kızardıktan sonra fırından çıkarıp biraz soğuması için bekletin. Revani biraz ılıyınca üzerine sıcağı biraz geçen şerbeti yavaşça gezdirin. Şerbeti ıspanaklı revaninin iyice çekmesi için önceden revaniyi dörde bölüp şerbeti dökerseniz daha iyi çekecektir. Biraz bekledikten sonra üzerine krem şantiyi yayın ve soğuması için bekletin. Ispanaklı revani tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }