{ "title": "Kadayıflı Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/kadayifli-revani.jpg", "date": "20.01.2024 05:44:25", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin üzerine dökerken her yerini ıslatmaya dikkat edilmesi önemlidir.

Kadayıflı revani malzemeleri
Şerbeti için malzemeler
Kadayıflı revani nasıl yapılır?

Şerbet için, tencereyi alın şekeri ve suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısıp limon suyunu ekleyin ve 15 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatın. Bir kaba, şeker ve yumurtaları koyup çırpın. Daha sonra üzerine yoğurt, irmik, yağ, ceviz, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kadayıfı ve unu da azar azar ekleyin. Normal kek hamurundan, biraz daha akıcı bir kıvamı olacak. Yağladığınız fırın tepsisine harcı dökün ve önceden ısıtılmış, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika bekletip, soğuyan şerbeti üzerine dökün. Kadayıflı revani şerbeti iyice çektikten sonra, dilimleyip servis yapabilirsiniz.

" } ] }