{ "title": "Kaymaklı Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Kaymakli-Revani-49.jpg", "date": "20.01.2024 22:34:03", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Kaymaklı revani, klasik Türk tatlıları içinde sevilen bir tatlı çeşididir. Yöreden yöreye ya da mutfaktan mutfağa tariflerde farklılıklar gösteren bu şerbetli tatlı hafif olmayan ancak lezzetiyle çok sevilen bir tatlıdır. İrmik ile yapıldığı ve un kullanılmadığı için gluten hassasiyeti olanlar da rahatlıkla yiyebilir.

Kaymaklı revani için malzemeler

Kek için
Şerbeti için
Kaymaklı revani nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bunun için toz şekeri ve suyu bir tencereye alalım. Tencereye koyduğumuz toz şeker ve suyu kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar ocakta tutalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu 5 dakika daha ocakta tutup sonra altını kapatalım ve ılınmaya bırakalım. Keki yapmak için oda sıcaklığına gelen yumurtaları mikser ile ve yüksek devirde yaklaşık 5 dakika çırpalım. Üzerine şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim. Bu işlemi şeker yumurtaların içinde iyice eriyene kadar devam ettirelim. İrmiği ve kabartma tozunu başka bir kabın içinde iyice karıştıralım.

Kuru olan karışımı yumurta ve şeker karışımına azar azar ekleyerek bir spatula yardımı ile iyice karıştırıp pürüzsüz bir hamur karışımı elde edelim. Kıvam olarak boza kıvamına ulaşan hamurumuzu çapı 30-35 cm olan iyice yağlanmış bir fırın kabına aktaralım. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına koyalım. Fırının ayarını alt-üst konumuna getirip yaklaşık 35-40 dakika kadar fırında pişirelim. Her fırının ayarı birbirinden farklı olacağı için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın ve üzeri altın sarısı olunca fırından alın. Fırından çıkardığınız ve sıcak haldeki kekin üzerine daha önceden hazırlayıp ılınmaya bıraktığınız şerbeti dökün ve şerbetini iyice çekmesi için bekleyin. Şerbetini çeken revaninizi dilimleyerek üzerine Hindistan cevizi (İsteğe bağlı) ve kaymak koyarak servis edebilirsiniz. Servis önerisi olarak porsiyonlar şeklinde revanilerin arasına kaymak koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }