{ "title": "Kolay Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/kolay-revani.jpg", "date": "23.01.2024 04:20:53", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kolay Revani, Şerbet tatlılar arasında çok sık tercih edilen ve lezzetli olan revani tatlısının yapılışı da çok pratiktir. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan revani tatlısının yapımında şerbetinin yapılması ve kıvamının tutturulması çok önemlidir. Özellikle ramazan aylarında tercih edilen kolay revani tatlısının yapılışı şu şekildedir;

Kolay Revani Malzemeleri
Şerbeti için
Kolay Revani Nasıl Yapılır?

Revanı tatlısının yapılışına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayın. Şerbeti için tencerenin içine 3,5 su bardağı suyu koyun. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Şekeri iyice eritin. Şekeri erittikten sonra kaynaması için ocağa koyun. Şerbet kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika daha kaynatın. Kıvamını ayarlamak için kısık ateş daha iyi olacaktır. Şerbetin kıvamı ne çok cıvık ne de çok koyu olmamalıdır. Şerbetin kıvamı revaniye lezzet verecektir. Bu nedenle şerbetin kıvamı çok önemlidir. Şerbetin kıvamını ayarladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alın. Şerbeti hazırladıktan sonra soğuması için bırakın. Şerbeti hazırladıktan sonra revanı tatlısının keki hazırlamaya başlayın. Kek için bir çırpma kabını içine yumurtaları kırın ve çırpın. Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yumurta ne kadar çok köpürürse kek de o kadar iyi kabarır. Daha sonra şekeri, yağı, yoğurdu, irmiği ilave edin ve iyice karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra ununu ve kabartma tozu ile vanilyayı ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu en son un ile koyarsanız kek daha iyi kabarır. Kekin hamurunu hazırladıktan sonra fırın tepsisinin altını yağlayın ve kek hamurunu dökün. Kek hamuru tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın. Daha sonra keki önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişirdikten sonra kek sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetin soğuk olası gerekir. Böylece revani hamur olmaz. Revaniyi servis yaparken üzerine Hindistan cevizi, kaymak ya da toz fındık koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }