{ "title": "Krem Şantili Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/krem-santili-revani(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:20:59", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöresel bir tatlı değildir. Ancak her yörede tatlının içerisine farklı malzemeler ilave edilip yapılmaktadır. Krem şantili revani tatlısı da bir pastayı anımsatsa da güzel bir şerbetli tatlıdır. Canınız tatlı bir şeyler yapmak istediğin de krem şantili revani tatlısını yapmanızı tavsiye ederiz. Bu tatlıyı özle günlerde, kabul günlerinde veya ailenin hep bir arada olduğu zamanlarda yapabilirsiniz. Böylelikle revani tatlısı ile ailecek tatlı dakikalar yaşayabilirsiniz.

Krem Şantili Revani İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbet için
Üzeri için
Krem Şantili Revani Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına ilk olarak şerbet ile başlayın ve bunun için öncelikle çok büyük olmayacak ve dibi tutmayacak bir tencere alın. Tencerenin içerisine su ile toz şekeri ilave edip karıştırın. Karıştırılan şerbeti ocağın üzerine alın ev kısık ateş de kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra içerisine limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Hazırlanmış olan şerbeti bir kenara kaldırın ve soğuması için bekletin. Şerbet bir köşede soğurken siz de revani hamurunun yapım aşamasına geçin.

Revaninin hamuru için ilk önce derin bir karıştırma kabı alın ev içerisine toz şeker ile yumurtaları ilave edip karıştırın. Bu aşama mikser veya karıştırıcı kullanarak karışımı köpüklü bir kıvama getirin. Köpük köpük olan harcın içerisine sıvı yağ ve yoğurt ilavesi yapıp tekrar çırpın. Sıvı malzemeleri kullandıktan sonra unlu malzemeleri harcın içerisine alın ve karıştırın. Yuvarlak veya kare bir borcam alın ve içerisine yumuşak bir fırça ile sıvı yağ sürün. Her tarafı yağlanmış olan tepsinin içerisine revani hamuru boşaltın ev tepsiyi sağa sola iyi şekilde sallayın. Ardından tezgâhın üzerine hafifi şekilde vurun ve tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Fırına yollanmış olan revani tatlısını her tarafı nar gibi kızarana dek pişirin.

Revani fırında piştikten sonra ise fırından alın ve birkaç dakika dinlendirin. Sürenin ardından soğuk olan şerbeti çok sıcak olmayan revaninin üzerine bir kepçe ile gezdirerek dökün. Revani tepsisinin üzerine bir tepsi kapatın ve tatlının şerbetini çekmesini hızlandırın. Tatlı şerbetini çekerken bu arada krem şantiyi bir karıştırma kasesinin içerisine alıp üzerine bir su bardağı soğuk süt döküp çırpın. Hazırlanmış olan krem şantiyi tatlının üzerine bir spatula veya bıçağın ters tarafı ile sürün. Hazır hale gelmiş olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin ve sürenin ardından dilimleyin ve ceviz içi süsleyin. Tatlı sunum edilmek için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
" } ] }