Kremalı revani, Kremalı revani, diğer tatlılara göre biraz daha hafif bir lezzettir. 5 çaylarının vazgeçilmezidir diyebiliriz. Revanini birkaç farklı şekilde yapılır. Diğer revani çeşitlerini de bazen yapsam da çoğunlukla tercihim kremalı revani oluyor.
Kremalı revani malzemeleri
4 tane yumurta
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
Kremalı revaninin şerbeti için malzemeler
2 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
6-7 damla limon suyu
Krema malzemeleri
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
200 ml süt kreması
Kremalı revani nasıl yapılır?
Soğuması gerektiği için, ilk önce şerbetini hazırlamak doğru olacaktır. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynaya başladıktan sonra tencerenin altını kısıp, limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakın. Hamuru içinde, ilk önce yumurtanın sarısını beyazını dikkatli bir şekilde ayırıyoruz. Yumurtanın beyazına tuzu ekleyip kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Yumurtanın sarısını da şekerle beraber çırpalım. Bu çırpma işlemi de yumurta sarısı mayonez kıvamına gelene kadar devam eder. Çırpılan yumurta sarısını içerisine un, irmik, kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika kadar daha çırpmaya devam edin. Fakat bu aşamada, mikserle değil bir el çırpıcısıyla karıştırılmalıdır. Daha sonra yumurta aklarını da ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Yağlanan tepsi ya da kalıba hamur harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, 2-3 dakika bekletip soğuyan şerbeti dökün. Şerbetin revaninin her tarafını ıslattığına dikkat edin. 15 dakika sonra revani eğer tepsideyse dilimleyip, kalıpta ise kalıbı ters çevirip çıkarın. Daha sonra servis yapacağınız tabağa alın. Süt kreması ve pudra şekerini de çırpın, servis tabağına aldığınız revaninin üzerini süsleyip seviş yapabilirsiniz.