{ "title": "Limonlu Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/limonlu-revani(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:40:06", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birçok kişi tatlı türlerinden birini yapmayı düşündüklerinde aklına ilk bu tatlı gelir. Eğer sizlerde yapılışının kolay ve hızlı olmasını istediğiniz bir tatlı türünü yapmak istiyorsanız daha fazla düşünmek yerine limonlu revani tatlısını yapabilirsiniz. Bu tatlı aslında limon kullanılmadan da yapılabilir. Fakat içerisine koyulan limon tatlının lezzetinin iki katına çıkmasına ve farklı bir aroma kazanmasına neden olur. Eğer sizlerde güzel bir lezzet almak istiyorsanız mutlaka bu tatlıyı yapmalısınız. Çünkü revani tatlısında işlemler doğru yapıldığında olumsuz bir sonuç almak gibi durumların görülme ihtimali oldukça düşüktür. Limonlu revani tatlısı içerisindeki şeker miktarı standartlara göre ayarlansa bile tat olarak biraz şekerli olmaktadır. Eğer şeker ile aranız fazla yoksa ya da yapacağınız limonlu revani tatlısını yaşlı insanlar yiyecekse bu tatlı içerisine koyulan şeker miktarını azaltabilirsiniz. Böylece limonlu revani tatlısının çok ağır olmamasını sağlayabilirsiniz. Limonlu revani tatlısının yapılışı sırasında oldukça çeşitli malzemeler kullanılır. Bu tatlının tek dezavantajı da bu durumdur. Sizlerde malzemelerin tümünü hazırlayarak yapılış aşamasına geçebilirsiniz.

Limonlu Revani Malzemeleri
Şerbet için gereken malzemeler
Limonlu Revani Nasıl Yapılır?

Limonlu revani yapılışına başlar başlamaz, öncelikle şerbeti için hazırlıklarınızı yapın. Bunun için bir tencere içerisine şerbet için saydığımız malzemeler kısmında söylediğimiz şeker miktarınca şeker ekleyin. Eklediğiniz şeker üzerine ise suyu ekleyerek bol bol karıştırarak en az 20 dakika boyunca kaynatalım. Kaynatma sırasında çok fazla karıştırmanız gerekmez. Kaynamanın onuncu dakikasında ise bir adet limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. Çünkü bu tatlı üzerine eklenecek şerbetin soğuk olması gerekir.

Şerbeti tam olarak bu işlemleri yaparak tamamladıktan sonra da bir kap içerisine yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine de elimizde olan tüm toz şekeri ekleyerek bol bol çırpalım. Bu şekilde iyice çırptıktan sonra karışım köpürecektir. İşlemi buraya kadar getirerek kalan malzemeleri sırayla karıştırarak ekleyelim.

Şimdi dikdörtgen bir borcam alarak borcamın içerisini yağlayalım. Aksi durumda yapacağınız limonlu revani borcamın dibine yapışabilir. Bu arada fırınınızı 150 dereceye ayarlayın ve önceden ısınmasını sağlayın. Şimdi dibini yağladığınız borcamın içerisine tüm revani karışımını ekleyerek fırına atın. Bir süre pişirin ve kızardıktan sonra fırından çıkarın. Bu şekilde sıcak sıcak şerbetini ekleyerek bir süre şerbeti çekmesini bekleyin. Artık limonlu revani tatlısını afiyetle yiyebilirsiniz.

" } ] }