{ "title": "Muhallebili Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/muhallebili-revani.jpg", "date": "21.01.2024 13:30:00", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Muhallebili revani, muhallebi ile birbirine çok yakışan revani tatlısını özel günleriniz de yapabilirsiniz. Hazırlanması kolay olan revani tatlısı lezzet bakımından da bir o kadar güzel olmaktadır. Kek türü olarak hazırlanılan revani şerbet ile buluştuğunda ve muhallebi ilave edildiğinde tadına doyum olamayacak niteliktedir.

Muhallebili Revani İçin Gerekli Malzemeleri
Muhallebi için
Şerbet için
Muhallebili Revani Nasıl Yapılır?

Muhallebili revaninin hazırlanmasına muhallebi ile başlayalım ve soğuması için bekletelim. Muhallebi için uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine süt hariç muhallebi malzemelerini ilave edelim. Orta sıcaklık da olan ocağın üzerine tencereye alalım ve içerisine yavaş yavaş süt ilavesi yapalım. Bu aşama da sütü sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Kısık ateş de muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim ve kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine bir paket krem şantiyi ilave edelim ve mikser ile muhallebiyi çırpalım. Muhallebi akışkan bir kıvama geldiğinde bir kanara kaldırıp bekletelim. Muhallebi beklerken revaninin hamuru yapmaya geçelim.

Revani için üç tane yumurta ve şekeri bir karıştırma kabının içerisine çırpalım. Mikser ile köpük kıvamına gelene dek yumurtayı çırpmaya devam edelim. Köpük kıvamına geldikten sonra ise diğer malzemelerin hepsi karıştırma kabının içerisine ilave edelim ve tel çırpıcı ile işlemi sürdürelim. Tel karıştırma çırpıcı ile karıştırılan revani hamurunun çok akışkan veya çok sert olmaması gerekiyor. Kare veya yuvarlak bir fırın tepsisinin her tarafını sıvı yağ ile yağlayın. Hazırlanmış olan revaniyi fırın tepsisine dökelim ve tepsiyi sallayalım. 185 derecelik fırına revaniyi gönderelim ve fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim. Sürenin ardından pişip pişmediği kontrol edelim ve pişmiş ise fırından alalım. Pişmiş olan revaniyi soğuması için bir kenara kaldıralım ve bu arada şerbeti hazırlamaya geçelim.

Şerbet için uygun büyüklükte bir pişirme tenceresi alalım ve içerisine toz şeker ile suyu ilave edelim. Şerbeti ocağın üzerine de kaynatalım ve şerbet koyulaşınca içerisine limon suyu ilave edelim. Ocağın üzerine de limon suyunu ilave ettikten sonra birkaç dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatalım. Şerbetin ilk sıcaklığı çıktığında soğumuş olan revaninin üzerine gezdirelim. Tatlı şerbetini çektikten 15 dakika sonra hazırlanmış muhallebiyi tatlının üzerine döküp spatula ile her tarafına muhallebiyi sürelim. Hazır hale gelmiş olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp 15 dakika kadar dinlendirelim ve sürenin arkasından dilimleyip sunum yapalım.
" } ] }