{ "title": "Oktay Usta Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/oktay-usta-revani.jpg", "date": "23.01.2024 04:04:33", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih etmektedir. Son zamanlarda. Ok sık seyredilen ve tarifleriyle dillerden düşmeyen ustalardan biri de Oktay Usta'dır. Oktay usta'nın yemek tarifleri birçok kişi tarafında izlenmektedir. Oktay usta'nın eşsiz tariflerinden biri de revani tarifidir. Türk mutfağının klasikleri arasında olan ve ev hanımlarını sürekli tercih ettiği revani tatlısının yapımı da çok zor değildir. Lezzetiyle her damak zevkine uygun olan revani yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Oktay usta revani tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Şerbeti için
Üzeri için
Nasıl Yapılır?

Revanı tatlısının yapılışına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayın. Şerbeti için tencerenin içine 3,5 su bardağı suyu koyun. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Şekeri iyice eritin. Şekeri erittikten sonra kaynaması için ocağa koyun. Şerbet kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika daha kaynatın. Kıvamını ayarlamak için kısık ateş daha iyi olacaktır. Şerbetin kıvamı ne çok cıvık ne de çok koyu olmamalıdır. Şerbetin kıvamı revaniye lezzet verecektir. Bu nedenle şerbetin kıvamı çok önemlidir. Şerbetin kıvamını ayarladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alın. Şerbeti hazırladıktan sonra soğuması için bırakın. Şerbeti hazırladıktan sonra kek yapımına başlayın. Keki hazırlamak için derin bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Yumurtanın ve şekerin iyice karışması gerekir. Yumurtalar köpüklene kadar ve toz şekerler içerisinde er, yene kadar karıştırın. Ne kadar iyi karışırsa kek de o kadar çok kabaracaktır.

Karışım krema halinde geldiğinde kabartma tozunu, vanilyayı, 1 su bardağı ununu, 1 su bardağı irmiği, limon kabuğunu, 1 su bardağı yoğurdu ve yağını koyarak karıştırın. Bütün malzemelerin birbirine karışması gerekir. Kabartma tozunu malzemelerin hepsi konulduktan sonra konulması önerilir. Kek hamurunu iyice çırptıktan sonra keki pişireceğiniz fırın tepsisinin ya da bor camın altını yağlayın ve revaninin kekini tepsiye dökün. Kek hamurunu tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında keki üzeri kızarana kadar pişirin. Kekin içinin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kurdan kullanabilirsiniz. Kürdanı kekin bir kısmına batırıp çıkartın. Eğer kürdan rahat çıkıp giriyor ve üzeri hamur olmuyorsa kekin içi pişmiş demektir. Daha sonra keki fırından çıkardıktan sonra tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerinden gezdirerek dökün. Şerbeti kekin her tarafına eşit gelecek şekilde gezdirin. Şerbetin soğuk olması gerekmektedir. Yoksa revani tatlısı hamur olur. Şerbetini döktükten sonra revaniyi yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra da buzdolabında dinlendirin. Servis yaparken üzerine isteğe göre kaymak, Antep tozu ve ceviz içi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }