{ "title": "Revani Çeşitleri", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Revani-Cesitleri-46.png", "date": "20.01.2024 16:00:51", "author": "Fatma Taşyürek", "article": [ { "article": "Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çeşitleri oldukça çoktur. Damak zevkinize göre istediğinizi deneyebilirsiniz. Portakallı revani, havuçlu revani, cevizli revani, haşhaşlı revani, kremalı revani, kakaolu revani gibi saymakla bitmeyen çeşitleri mevcuttur. Bunlardan birkaç tanesini sizlerle paylaşmak istiyoruz. İşte gerekli olan malzemeler ve yapım aşamaları ile sizler için hazırladığımız revani çeşitleri

Portakallı Revani Malzemeleri
Şerbeti için
Portakallı Revani Nasıl Yapılır?

Revaninin kekine başlamadan önce şerbetini yapıyoruz. Uygun büyüklükteki tencereye şeker ve suyu koyup, kaynaması için ocağa koyuyoruz. Şerbet hazır olduktan sonra portakal suyunu ilave edip şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Revani kekinin yapım aşamasına geçebiliriz. Öncelikle yumurtalar ile şekeri çırpıyoruz. Daha sonra portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, sıvı yağ, irmik, un, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız keki yağladığımız borcama döküyoruz. Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırına sürüyoruz. Yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz. Pişen revani kekini 5 dakika beklettikten sonra, hazırlanmış soğuk şerbeti yavaş yavaş döküyoruz. Yaklaşık iki saat dinlenmeye bırakıyoruz. Portakallı revani servise hazır.

Afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için kremşanti
Şerbeti için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlıya şerbeti yaparak başlıyoruz. Şerbet malzemelerini karıştırıp, pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan margarin ile yağladığımız fırın kabının tabanına haşhaş serpiyoruz. Derin bir kapta şeker ve yumurtayı çırpıyoruz. Daha sonra irmik, süt, sıvı yağ, haşhaş, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Kek uygun kıvama geldikten sonra, dibini haşhaş ile kapladığımız fırın kabına boşaltıyoruz. Daha önceden 170 derecede ısıtılmış fırına sürerek, yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen ılık kekin üzerine şerbeti döküyoruz. Daha sonra iyice soğuduktan sonra üzerine kremşantiyi döküyoruz. Haşhaşlı revani servise hazır.

Afiyet olsun.

Cevizli Revani Malzemeleri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti için
  • 1 kilo şeker
  • 1 litre su
Cevizli Revani Nasıl Yapılır?

Daha önce de tarifini vermiş olduğumuz revani çeşitlerinde olduğu gibi öncelikle şerbetini hazırlayalım. Diğer taraftan şeker ve yumurtaları köpürene dek çırpalım. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, karıştıralım. Son olarak iri dövülmüş cevizi ekleyip, karıştırmaya devam edelim. Yağladığımız ve yapışmaması için dibine toz şeker serpiştirdiğimiz fırın kabına karışımı dökelim. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürelim. Üzeri pembeleşinceye dek pişirelim. Piştikten sonra üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökelim. Bir iki saat beklettikten sonra cevizli revani servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }