{ "title": "Revani Nasıl Yapılır", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Revani-Nasil-Yapilir-97.jpg", "date": "21.01.2024 03:59:00", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Revani Nasıl Yapılır, Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Osmanlı devrinde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi onuruna o zamanın saray aşçılarının icat etmiş olduklar ve Erivan zaferi nedeniyle \"Revani\" ismini verdikleri bir tatlı türüdür. Revaniye bazı yörelerde sünger tatlısı veya yoğurt tatlısı denilir. Tatlının içerisine yoğurt konur. Şerbetli bir tatlıdır.

Revani Yapımında Kullanılacak Malzemeleri
Şerbeti için
Üzeri için
Revani nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine 3 su bardağı miktarınca toz şekeri, 3 su bardağı miktarı su ile kaynatmaya başlıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altı kısın ve 15-20 dakika kadar kısık ateşte kıvamını alana kadar kaynatın. Ocaktan indirmenize yakın bir vakit kala elinizdeki limon suyunu damlatın ve bir taşım daha kaynatmaya devam edin. Şerbet hazır hale geldikten sonra oda sıcaklığında soğuması için dinlendirmeye bırakın.

Daha sonra bir karıştırma kabının içine 3 tane yumurta kırılır, bu yumurta ile bir su bardağı toz şekeri çırpılır. Karışım krema haline gelince içine kabartma tozunu, vanilya, un, irmik, rendelenen limon kabuğu, yoğurt, vanilya ve sıvı yağını hep birlikte koyarak bu malzemeleri iyice çırpınız. Bir fırın tepsisi ya da borcamın tabanını yağlayın ve revani hamurunu bu kabın tabanına dökün.

Hazırladığımız revani hamurunu, önceden ısıtılan 180 derecelik fırın içinde üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra tepsiyi fırından çıkartarak, tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirme suretiyle döküyoruz.

Revani tatlımızı, iki saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Daha sonra bunu buzdolabına koyuyoruz. Revani tatlısının Üzerine isteğe tercihinize göre Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi ve kaymak koyup, servis yapabiliriz.
" } ] }