{ "title": "Revani Tatlısı", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/revani-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 18:46:25", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Revani Tatlısı, Revani Osmanlı'dan günümüze kadar gelen irmikli tatlılardandır. Türk tatlısı olan revani hemen hemen her mutfakta yapılmaktadır. Her ne kadar tatlı denildiği zaman akla baklava ile kadayıf gelse de revani tatlısı da çok yapılmaktadır. Yapılması hem kolay hem de pratiktir. Kimi yerler de yoğurt tatlısı ve sünger tatlısı olarak da adlandırılır. Bunun nedeni içeriğin de yoğurt bulunmasıdır. Revaninin birçok çeşidi vardır. Sade, haşhaşlı, limonlu, bademli ve daha birçok çeşidi vardır. Benim tercihim sade ve haşhaşlı olandır. Yapılması kolay ve pratik olan sade revani tarifini vereceğim sizlere, çok lezzetli ve gösterişli oluyor. Evinize gelen misafirlere gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz.

Revani Tatlısı malzemeleri
Şerbeti için
Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım. Sonra üzerine yoğurt ve sıvı yağı koyup çırpmaya devam edelim. Daha sonra irmik ile unu da ilave edelim, üzerine vanilya ile kabartma tozunu da ilave edip bir güzel hepsini çırpalım. Kek kıvamından biraz daha yumuşak olacak. Hazırladığımız revaniyi bir fırın kabına dökelim ve 200 derecelik fırında pişirelim. Bir yandan da şerbeti hazır edelim şeker ve suyu bir tencere koyup ocağa alalım şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladığı zaman limonunu sıkalım 10 dakika kadar daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Revaniyi kontrol edelim içi piştiğinden emin olduğumuz da fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet ılık, revani soğuk olacak ve şerbeti dökelim. Dinlenmeye bırakalım. Sonra isterseniz üzerine krem şanti hazırlayıp üzerine sürebilirsiniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
" } ] }