{ "title": "Siyah Haşhaşlı Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Siyah-Hashasli-Revani-46.jpg", "date": "20.01.2024 15:56:08", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Siyah haşhaşlı revani: Siyah haşhaş kullanılarak yapılan bu revani hafif tatlılar arasında yer almaktadır. Lezzeti ile bilinen bu tatlı birçok kişinin sevdiği lezzetler arasında yer alarak tatlı seçimlerinde birçok kişinin ilk tercih edeceği tatlılardandır. Sizde ev halkına ve sevdiklerinize hafif ve lezzetli bir sunumda bulunmak istiyorsanız mutlaka siyah haşhaşlı revaniyi tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Yapımı pratik ve kolay olan, servis tabaklarında iştah kabartan bir görünüme sahip olan siyah haşhaşlı revani tarifini artık sizler için paylaşalım. İşte eşsiz bir lezzet olan siyah haşhaşlı revani tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Siyah haşhaşlı revani için gerekli malzemeler
Üzeri için
Şerbeti için
Siyah haşhaşlı revani nasıl yapılır?

Öncelikle şerbetini hazırlamak için bir tencere içerisine suyu ve toz şekeri ilave ederek şeker eriyene kadar karıştırın. Karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısık bir dereceye getirin, 10 dakika kadar şerbeti pişirdikten sonra yarım limon sıkın. 5 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Şerbet soğurken sizde revani hamurunu hazırlamaya başlayın. Bir kab içerisine yumurtaları kırın ve toz şekeri ilave ederek iyice çırpın. Çırpılan karışım içerisine yoğurdu, sıvı yağı, unu, haşhaş ve irmiği ilave ederek çırpmaya devam edin. Bu arada fırın tepsisini yanınıza alın ve dibine sıvıyağ gezdirin. Daha sonra hazırlanan revani hamuru içerisine vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek 2-3 tur daha karıştırın. Daha sonra dibi yağlanan fırın tepsisi içerisine hamuru dökerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Revani iyice kabarınca ve üzeri kızarınca fırından çıkarın. Revani fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika ılıklaşması için bekletilir. Önceden hazırlanan şerbet revani üzerinde gezdirilerek dökülür ve bekletilir. Bu arada kremşantiler bir kab içerisine alınarak üzerine süt ilave edilip iyice çırpılır, yarım saat kadar buzdolabında bekletilir. Süre dolunca kremşanti buzdolabından çıkarılarak soğumuş revaninin üzerine serilir. Daha sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Siyah haşhaşlı revani artık hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }