{ "title": "Süt Şerbetli Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Sut-Serbetli-Revani-99.jpg", "date": "21.01.2024 22:56:16", "author": "büşra arslan", "article": [ { "article": "Süt Şerbetli Revani: Tatlıyla arası iyi olmayanlar, damak tadına hafif tatlılar uyanlar. Sizlere enfes mi enfes bir tarifim var. Öncelikle sizlere revani tatlısını hiç sütle denediniz mi inanın hem çok daha lezzetli hem de daha hafif bir tatlı oluyor.

Süt Şerbetli Revani İçin Gereken Malzemeleri
Revaninin Süt şerbeti için gereken malzemeler
Süt Şerbetli Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce toz şekeri derin bir kaba koyup ardından 4 adet yumurtayı üzerine kırıyoruz. Bir mikser yardımı ile yumurtalar iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu da ilave edip biraz daha mikserle çırpıyoruz. İrmiği de ekledikten sonra biraz kaşık ile karıştırdıktan sonra son olarak un, kabartma tozu ve şekerli valinini ekleyip revani hamurunu iyice karıştıralım. (İsteyen mikserde kullanabilir fakat çok yavaş seviyede çırpmak şartı ile.) Sonra revani hamurunu hafif yağlanmış bir bor cama dökelim. Bor camı biraz sağa ve sola sallayarak revani hamurunun bor cam içinde düz bir şekil almasını sağlayalım. Fırını 170 derecede açıp ısıttıktan sonra fırına revani hamurunu atalım ve üzeri kabarıncaya ve kızarıncaya kadar pişirelim. Fırına attığımız revani hamuru pişerken bir taraftan da tatlının süt şerbetini hazırlamaya başlayalım. Süt ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağı alalım. Şekerler eriyinceye dek şerbeti karıştırarak ısıtalım. Fırından çıkardığımız revani kekini 5 ile 10 dakika soğutalım şerbetimiz ılıkken revaninin üstüne yavaş yavaş dökelim. Bir süre dolapta dinlendirdikten sonra süt şerbetli revani tatlısı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

" } ] }