{ "title": "Sütlü Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/sutlu-revani(1).jpg", "date": "19.01.2024 17:52:31", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osmanlı saraylarına dayanan bu tatlı lezzeti ve pratik yapımı ile ev kadınları için ilk tercihler arasında yer almaktadır. Revani sade şerbetle yapılabildiği gibi sütlü şerbette hazırlanarak yapılan bir tatlıdır.

Sütlü Revani Malzemeleri
Sütlü Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle üç su bardağı süt ve şeker bir tencere içerisinde ocağa kaynamaya bırakılır. Ardından derin bir kabın içerisine yumurtalar kırılarak şeker eklenir ve köpük, köpük oluncaya kadar iyice çırpılır. Üzerine süt, sıvı yağ ve irmikte eklenerek karıştırmaya devam edilir. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve un da eklenerek revani hamuru hazırlanır. Yağlanmış olan derin fırın tepsisi içerisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Revaninin pişmesi sırasında şerbet ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan şerbet pişmiş olan revani üzerine revani ılıkken dökülür ve böylece revaninin hamur kıvamına gelmesi engellenmiş olur. Soğuk bir şekilde üzeri süslenerek servis edilir.

" } ] }