{ "title": "Yoğurtsuz Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Yogurtsuz-Revani-28.jpg", "date": "19.01.2024 18:41:32", "author": "ayse nur kedici", "article": [ { "article": "
Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve gerekse hızlı hazırlanışı bakımından son zamanlarda hanımların tarif defterlerinin bir numarası. Sizde habersiz gelen misafirleriniz için ya da ufak tatlı krizlerinizi gidermek için çabucak yapıp servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yoğurtsuz revani için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Yoğurtsuz revani tatlısıtarifi nasıl yapılır?

İlk aşama olarak daha sonra bize vakit kaybetmemek için tatlının şerbetini hazırlayalım. Şekeri orta boy bir tencereye boşaltalım suyu da üzerine ekledikten sonra kısık ateşte kaynatalım. Şerbetimiz minimum 5 dakika kaynadıktan sonra üzerine limon suyumuzu ekleyelim. Ardından 2-3 dakika arasında daha kaynatalım.

Yumurta ve şekeri bir süre çırpalım karışımımız köpürüp beyaz renk alana dek çırpma işlemine devam edelim. Ardından sırasıyla sıvı yağ, sütü ekleyelim bir süre daha çırptıktan sonra limon kabuğu rendesini, unu irmiği karıştıralım ve en son hamur kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim.

Hamurumuzu daha önce yağladığımız tepsiye güzelce yayalım. Daha önce 170 derecede ısıttığımız fırınımızda kekin üzeri pembeleşene dek pişirelim. Keki fırından çıkarır çıkarmaz asla şerbeti dökülmemeli yoksa kek hamur olur bu yüzden keki fırından çıkarıp 5 dakika bekledikten sonra şerbetini üzerine ekleyelim. Tercihen üzerine Hindistan cevizi ekleyerek servis edilebilir. Yoğurtsuz revani tatlımız hazır afiyet olsun.
" } ] }