{ "title": "Yumurtasız Revani", "image": "https://www.revani.gen.tr/images/Yumurtasiz-Revani-34.jpg", "date": "20.01.2024 23:00:49", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutfakta elinizin altında bulacağınız malzemelerle pratik olarak yapılan tatlılardan biridir yumurtasız revani içinde yumurta olmaması lezzetinden bir şey kaybettirmez. Ayrıca birçok kişinin yumurtasız tatlı veya pasta tükettiği bilinir. Alerji durumu olan kişilerin bazı gıdalardan uzak kalması ve tüketmemesi gerekir ya da yumurtayı sevmeyenler için güzel bir tatlı çeşididir. Tercihe göre kişiler nasıl tatlısını seviyorsa, nasıl tüketmek isterse öyle yapmalıdır. Yumurtasız revani çok hafif akşam yemekten sonra rahatsız etmeyecek bir tatlıdır. Üstelik içinde yumurta olmaması dahada hafif olmasını sağlamaktadır.

Misafirlerinize ikram edebileceğiniz yumurtasız revani hem güzel bir sunum hazırlamış olursunuz sevdiklerinize ve günlük tatlı ihtiyacınızı da karşılamış olursunuz. Kış aylarının soğuk günlerinde hemen, hemen her evde bir tatlı yapılmaktadır. Ayrıca kalori değeri düşük olan yumurtasız revaniyi tüketirken gönül rahatlığıyla tüketmeniz mümkündür. Yumurtasız revani içine konulan malzemelerle yumurtayı aratmayacağından emin olabilirsiniz. Eşsiz bir lezzet olan tatlınızı her zaman yumurtasız yapmayı tercih edebilirsiniz. Mutfakta birçok yapılan tatlı çeşitlerine yumurta konmayabilir. Hamarat ve marifetli ellerden çıkan tatlılar çocuklar ve ev halkının keyifle yemesini sağlar. Mutfağınızın olmazsa olmazı tatlı çeşitlerinden biri olan yumurtasız revaniyi denemediyseniz zaman kaybetmeden denemelisiniz.

Yumurtasız revani için gerekli malzemeler
Yumurtasız revani nasıl yapılır?

Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbeti yapıp soğumaya bırakalım. Geniş bir tencere içerisine şeker ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakılır. 30 Dakika şerbet için yeterlidir, kaynayınca bir yemek kaşığı limon suyu sıkılır, ocaktan alınarak beklenilir. Ayrı bir kap içine yoğurt, şeker iyice mikser yardımıyla çırpılır, çırpılan malzemelerin üzerine un ve irmik eklenerek çırpılma işlemine devam edilir. İyice çırpılan malzemelere karbonat ve sıvı yağ eklenerek son olarak karıştırılır. Pişireceğiniz bor cam ya da fırın tepsisini yağlayıp hazırlanan malzeme dökülerek 180 derece önceden ısıtılan fırına konur. Kızarana ve piştiğinden emin olana kadar fırında kalarak sonra alınır. Soğutulan şerbet sıcak olan yumurtasız revani üzerine dökülür. Soğuyan yumurtasız revani üzerine isterseniz fındık, ceviz, gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }