Cevizli Revani Tatlısı

Cevizli Revani Tatlısı, yapması oldukça basit bir tatlıdır. Normal revani tatlısından farkı olarak içinde ince çekilmiş cevizlerinin olmasıdır. Yapılması kolay olduğu kadar bir o kadar da lezzetli bir tatlıdır. Bir misafir geldiğinde ya da günlerinizde misafirlerinize sunacağınız çok güzel ve fazla uğraşmadan hazırlayacağınız bu tatlı sayesinde aynı zamanda misafirlerinizin gönüllerini kazanacaksınız.

Cevizli Revani tatlısının temel malzemeleri irmik, yumurta, un, şeker ve yağdan oluşmaktadır. Ancak dileyen kişiler kendi zevklerine göre değişik malzemeler de ekleyebilirler. Değişik meyvelerde ekleyerek yeni tatlar katabilirsiniz. Biz burada ceviz ekleyerek yapacağınız bir revani tarifi vermeye çalışacağız.

Cevizli Revani Tatlısının Malzemeleri


Hamuru İçin Malzemeleri

  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı oda sıcaklığında bekletilmiş yoğurt
  • Dört tane yumurta
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir buçuk çay bardağı irmik
  • İki buçuk su bardağı un
  • İki paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Bir yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için Malzemeleri

  • Üç bardak su
  • Üç bardak toz şeker
  • 5-6 damla limon suyu
Cevizli Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlamak daha iyi olacaktır. Çünkü şerbetimizi tatlımızın üzerine ılık olarak dökmeliyiz.
Önce şekerimizi tencereye boşaltalım arkasından suyumuzu ekleyelim. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra şerbetimize limon suyunu ekleyelim. 5 dakika kadar daha kaynadıktan sonra artık tenceremizi ocaktan alıp soğumaya bırakabiliriz.

Bir kaba önce yumurtaları kırmakla başlayalım. Bunun üstüne şekerimizi ekleyelim. Daha sonra mikserle üç dakika kadar çırpalım. Sonraki malzemelerimizi bu karışımın içine ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Ancak bu Karışıma cevizi eklemeyelim. Ceviz dışındaki malzemelerimizi koyalım. Hamurumuzu iyice yoğurmamız gerekir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmalıyız. Hamur hazır olduktan sonra cevizi ekleyip biraz daha yoğurmalıyız. Hamurumuz bu şekilde hazır hale gelmiştir. Daha sonra fırın tepsini yağlayıp içine hamuru dökelim. Hamuru tepsiye döktükten sonra bir kaşık yardımıyla iyicene düzlemeliyiz. Tabi bu arada düzlerken hamurun tepside eşit kalınlıkta olmasına dikkat etmeliyiz.

Cevizli Revani Tatlısı, pişirilmeye başlamadan önce fırını 180 dereceye getirelim. Fırın 180 dereceye geldikten sonra tepsiyi fırına verebiliriz. Tepsiyi fırına verdikten sonra 20 dakika sonra fırının kapağını sakın açmayın. Fırının kapağı açılırsa hamur söner. Hamur iyice piştikten sonra fırından çıkarabiliriz. Ancak hemen fırından çıkarmayın fırının kapağını açın birkaç dakika beklettikten sonra çıkarabilirsiniz. Çıkardığımız kekimizi biraz soğutmamız gerekir. Kekimiz biraz soğuduktan sonra ılık hale getirdiğimiz şerbetimizi gezdirerek dökün. Bir saate yakın bekledikten sonra tatlımız servise hazır hale gelir. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
23.01.2024 04:14:34
Cevizli Revani Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cevizli Revani Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Cevizli Revani Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024