Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani, çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından biridir. Annem misafir geleceği zaman bu tatlıyı yapardı ve tüm kardeşlerim ile ben bayram ederdik. Yoğurtlu revani tarifi benim için bir nostaljidir. Sizlerle paylaşacağım yoğurtlu revani tarifi annemin klasik tarifidir ve ölçüsü kesinlikle şaşmaz. Bu nedenle tüm dostlarınıza ve aile bireylerine gönül rahatlığı ile pişirebilirsiniz. Tarifin içerisinde kullanılan kaynar su sizi şaşırtmasın; bu revani yenirken dağılmaması için önemlidir. Revaninin tutup tutmadığını yerken anlayabilirsiniz. Yerken dağılmayan revani güzel olmuş demektir. Ayrıca revaninin çok kabarmasını beklemeyin.

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kaymaklı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı kaynar su

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1/4 limon suyu

Yoğurtlu Revani Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu revaninin yapımı oldukça kolaydır. Öncelikle yoğurtlu revaninin şerbetini hazırlayın. Bunun için toz şeker ve sıcak suyu kısık ateşte kaynatın. Şerbetin kaynamaya başladığı andan itibaren yaklaşık 25 dakika kaynaması gerekir. Şerbetin altını kapatmadan önce limon suyunu eklemeyi unutmayın. Şerbet piştikten sonra ocağı kapatın ve soğuması için bir kenara alın.

Yoğurtlu revaninin kekinin yapımına geçin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile yaklaşık 5 dakika mikser ile çırpın. Bu karışıma sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek sıvı malzemeleri karıştırın. Unu elerseniz revani daha iyi kabaracağından unu elek yardımıyla eleyin ve irmik ile vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırın. Yoğurtlu revaninin hamuruna en son olarak kabartma tozu ile portakal kabuğu rendesini ekleyin ve çok az karıştırarak önceden yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu aşamada fırının kapağını hiç açmazsanız yoğurtlu revani daha güzel kabarır. Bir cezvede 1 su bardağı suyu kaynatın ve fırında kızarmış olan revani kekinin üzerine dökün. Daha sonra suyunu iyice çekebilmesi için yaklaşık 6-7 dakika daha fırında pişirmeye devam edin. Fırından çıkardıktan sonra revaninin şerbetini dökebilmek için kekin soğumasını bekleyin. Soğuyan kekin üzerine ılık şerbeti dökün. Yoğurtlu revani tamamen soğuduğunda kare şeklinde dilimleyin ve kaymak veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Revani tatlısının kökeni Osmanlı mutfağına dayanır ve özellikle bayramlarda, özel günlerde sıkça tercih edilir. Revani, irmik sayesinde kendine özgü bir dokuya ve lezzete sahiptir. Yoğurtlu revani tarifinde yoğurt kullanılması, tatlıya ekstra bir nemlilik ve yumuşaklık katar. Ayrıca portakal kabuğu rendesi, tatlıya hoş bir aroma verir ve tatlıyı daha ferahlatıcı hale getirir. Bu tatlıyı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, şerbetin kekin üzerine dökülmeden önce soğuması ve kekin ise sıcak olmasıdır. Bu, revaninin şerbeti daha iyi çekmesini sağlar.

Yoğurtlu revani tarifini denediğinizde, sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir tatlı elde edeceksiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri