Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ve tabi ki de ben bayram ederdik. Yoğurtlu revani tarifi benim için bir nostaljidir. Sizlerle paylaşacağım yoğurtlu revani tarif annemin klasik tarifidir ve ölçüsü kesinlikle şaşmaz. Bu nedenle tüm dostlarınıza ve aile bireylerine gönül rahatlığı ile pişerebilirsiniz. Tarifin içerisinde kullanılan kaynar su sizleri şaşırtmasın bu revani yenirken dağılmaması için önemlidir. Revaninin tutup tutmadığını yerken anlayabilirsiniz. Yerken dağılmayan revani güzel olmuş demektir. Ayrıca revaninin çok kabarmasını beklemeyin.

Yoğurtlu revaninin yapımı için malzemeler
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı kaymaklı yoğurt,
  • 1,5 su bardağı irmik,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi,
  • 1 su bardağı kaynar su.
Şerbeti için
  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 5 su bardağı sıcak su,
  • 1/4 oranında limon suyu.
Yoğurtlu revani nasıl yapılır?

Yoğurtlu revaninin yapımı çok kolaydır. Öncelikle yoğurtlu revaninin şerbetini hazırlayın. Bunun için toz şeker ve kaynar suyu kısık ateşte kaynatın. Şerbetin kaynamaya başladığı andan itibaren yaklaşık olarak 25 dakika kaynaması gerekir. Şerbetin altını kapatmadan evvel limonun suyunu da eklemeyi unutmayın. Şerbet piştikten sonra ocağı kapatın ve soğuması için bir kenara alın.

Yoğurtlu revaninin kekinin yapımına geçin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile yaklaşık 5 dakika mikser ile çırpın. Bu karışımın üzerine sıvı yağı, yoğurdu da ekleyerek sıvı malzemeleri karıştırın. Eğer unu elerseniz revani daha iyi kabaracağından unu elek yardımıyla eleyin ve irmik ile vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırın. Yoğurtlu revaninin hamurunun içerisine en son olarak kabartma tozu ile portakal kabuğu rendesini de koyun ve çok az karıştırarak önceden yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu aşamaya kadar fırının kapağını hiç açmazsanız yoğurtlu revani daha güzel kabarır. Bir cezvenin içerisinde 1 su bardağı suyu kaynatın ve fırında kızarmış olan revani kekinin üzerine dökün. Daha sonra suyunu iyice çekebilmesi için yaklaşık 6-7 dakika daha fırında pişirmeye devam edin. Fırından çıkarttıktan sonra revaninin şerbetini dökebilmek için kekin soğumasını bekleyin. Soğuyan kekin üzerine ılık şerbeti dökün. Yoğurtlu revani tamamen soğuduğunda da kare şeklinde dilimleyin ve ister kaymak ile isterseniz Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yoğurtlu Revani Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri