Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade revani, her mevsimde tercih edilen hafif ve pratik bir tatlıdır. Şerbetli yapısı sayesinde misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir seçenektir. Kolay tarifi ile evde hazırlayıp sevdiklerinizle keyifle tüketebilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz!
Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri
06 Eylül 2024
Sade Revani

Sade revani, hemen herkes tarafından sevilen bir şerbetli tatlıdır. Şerbetli tatlılar arasında hafifliği ile bilinen sade revani, yapımı oldukça pratik ve kolay bir tatlıdır. Yaz kış her mevsimde, özellikle misafir ağırlamalarında tercih edilen bir tatlıdır. Servis tabaklarında iştah kabartan bir görünüme sahiptir. Evinizde kendi mutfağınızda hazırlayacağınız sade revani, gönül rahatlığıyla ve kafanızda soru işaretleri olmadan tüketebileceğiniz bir tatlıdır. Zaman almadan hazırlayıp televizyon başında mutlulukla tüketeceğiniz sade revani, size ve sevdiklerinize mutluluk verecektir. Siz de misafirlerinize veya ev halkına güzel bir tatlı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız, mutlaka sade revaniyi denemelisiniz. Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı umut ediyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Sade Revani Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 500 gram su
  • 400 gram toz şeker
  • Yarım limon suyu

Sade Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisine yumurtaları kırarak, içerisine toz şekeri ilave edin. Daha sonra karışım köpürene kadar iyice çırpın. Karışım köpürünce içerisine yoğurdu ilave edin. Biraz daha karıştırdıktan sonra sıvıyağ ve unu ilave edin. Portakalı iyice yıkayarak kabuğunu karışım içerisine rendeleyin. Böylece revani özel bir kokuya sahip olacaktır. Artık karışım içerisine unu da ilave edin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar iyice çırpın. Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca, fırın tepsisini yanınıza alarak dibine çok az bir miktar sıvıyağ ile yağlayın ki pişim aşamasında revani hamuru tepsiye yapışmasın. Tepsi yağlanarak hazırlandıktan sonra, hamur içerisine vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. 1-2 dakika kadar iyice çırpın ve hamuru fırın tepsisi içerisine dökün. Tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürerek 25 dakika kadar pişirin.

Revani pişerken, revaninin şerbetini hazırlayın. Küçük bir tencere içerisine suyu koyarak, içerisine toz şekeri ilave edin. Daha sonra şeker eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını açın. Su kaynadıktan sonra, ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Ocağın altını kısın ve 10 dakika kadar kaynatın. Süre dolunca limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Artık ocağın altını kapatarak dinlenmeye ve soğumaya bırakın.

Bu arada, revani pişim süresi dolunca fırından çıkarıp 5-10 dakika ılıklaşmasını bekleyin. Sonra şerbeti üzerinde gezdirin. Artık dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Sade revani hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yosun

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Evde sade revani yapmayı denemek istiyorum ama şerbetin kıvamını tutturmakta zorlanacağım diye korkuyorum, şerbeti hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yosun, revani yaparken şerbetin kıvamını tutturmak aslında o kadar da zor değil. ޞerbeti hazırlarken ޞu adımlara dikkat edersen işin çok daha kolaylaşacaktır:

1. ޞeker ve su oranı: Genellikle şerbet için bire bir oran kullanılır. Örneğin, 2 su bardağı şeker kullanacaksan, 2 su bardağı su eklemelisin.

2. Kaynama süresi: ޞerbeti kaynatmaya başladıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika kadar kaynatmalısın. Bu sürede şeker eriyecek ve şerbet kıvamına gelecektir.

3. Limon suyu eklemek: Kaynayan şerbete birkaç damla limon suyu eklemek, şekerin kristalleşmesini önler ve şerbetin daha parlak olmasını sağlar.

4. Soğutma: ޞerbeti kaynattıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırak. Sıcak revaniye soğuk şerbet dökmek daha iyi sonuç verir.

Bu adımlara dikkat edersen şerbetin kıvamı tam istedğin gibi olacaktır. Kolay gelsin ve şimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre
Çok Okunanlar
Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik
Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri