Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tatlısı

Haşhaşlı Revani Tatlısı, biz ev hanımlarının en az bir defa yapmış olduğu tatlı tariflerinden biridir. Hem pratik hem de farklı malzemelerle çeşitlendirilebilen bu tatlı, tadı doyumsuz bir lezzet sunar. Şunu belirtmeliyim ki; kek yapmayı bilen herkes revani tatlısını da kolaylıkla yapabilir. Çünkü revani, piştikten sonra üzerine şerbet dökülen bir kek türüdür. Gerek cevizli, gerek portakallı, gerekse haşhaşlı olmak üzere birçok çeşidi yapılmaktadır. Ufak tefek değişikliklerle çok farklı sunumlar yapabilir ve fevkalade lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalar ise; tıpkı kek yapımında olduğu gibi, oda sıcaklığında ve taze malzemeler kullanmaktır. Önce sıvı malzemeler, daha sonra katı malzemeler eklenmeli ve mutlaka kekiniz sıcak, şerbetiniz ise ılık olmalıdır. Sonrasında çıtır çıtır ağızda dağılan muhteşem bir revani tatlısı elde edebilirsiniz.

Haşhaşlı Revani Tatlısı Malzemeleri
  • 3 tane yumurta
  • 1 buçuk çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk çay bardağı haşhaş (Mavi veya siyah)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk çay bardağı irmik
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin
  • 2 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon
Haşhaşlı Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle işe şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Limon haricinde şerbet için gereken malzemeleri tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca limonu da ekleyip bir süre daha kaynatıp altını kapatın ve soğuması için bir kenara koyun.

Keki için ilk olarak yumurta ve toz şekeri köpürene dek çırpalım. Daha sonra sıvı yağ, süt, irmik ve haşhaşı da ilave edip 2-3 dakika daha karıştıralım. Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu da yavaş yavaş ekleyip düşük ayarda veya çırpma teli ile çırpalım. Tabanı yağlanmış borcama harcınızı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Benim fırınım erken pişiriyor, bu yüzden siz kendi fırınınıza göre süreyi ayarlarsanız daha sağlıklı olacaktır.

Pişen kekinizi fırından alıp üzerine soğuyan şerbetinizi dökün. Dilerseniz soğuduktan sonra üzerini krem şanti veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri