Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani

Limonlu revani, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan ve halen popülerliğini koruyan geleneksel bir tatlı türüdür. Hazırlanışının kolaylığı ve lezzeti sayesinde, birçok kişi tatlı yapmayı düşündüğünde aklına ilk gelen tercihlerden biri olur. Eğer siz de pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız, limonlu revaniyi tercih edebilirsiniz. Bu tatlı, limon kullanılmadan da yapılabilir; ancak içerisine eklenen limon, tatlıya eşsiz bir aroma katar ve lezzetini iki katına çıkarır. Limonlu revani, doğru malzemeler ve yöntemlerle hazırlandığında, olumsuz bir sonuç alma olasılığı oldukça düşüktür. Şeker miktarı standartlara göre ayarlanmış olsa da, tatlı bir lezzete sahiptir. Şekerle aranız yoksa veya yaşlı kişiler tüketecekse, şeker miktarını azaltarak daha hafif bir tat elde edebilirsiniz. Limonlu revani yapımında çeşitli malzemeler kullanılır. Bu tatlının belki de tek dezavantajı, malzemelerin çeşitliliğidir. Ancak tüm malzemeleri hazırladıktan sonra yapım aşamasına geçebilirsiniz.

Limonlu Revani Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • Bir paket kabartma tozu ve iki paket vanilya
  • İki su bardağı un
  • Bir adet limon kabuğu rendesi
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir su bardağı toz şeker

Şerbet İçin Gereken Malzemeler

  • Dört su bardağı toz şeker
  • Bir litre su
  • Bir adet limon suyu

Limonlu Revani Nasıl Yapılır?

Limonlu revani yapımına başlarken, öncelikle şerbeti hazırlamalısınız. Bir tencereye şeker ve suyu ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynama süresince ara ara karıştırmanız yeterlidir. Yaklaşık 20 dakika kaynatmanız gerekecektir. Kaynamanın onuncu dakikasında limon suyunu ilave edin ve şerbeti soğumaya bırakın. Şerbetin soğuk olması, tatlının üzerine döküldüğünde daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Şerbeti hazırladıktan sonra, bir kap içerisinde yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyerek iyice çırpın. Karışım köpürene kadar çırpmaya devam edin. Ardından sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.

Dikdörtgen bir borcamın içini yağlayın. Bu, tatlının borcamın dibine yapışmasını önleyecektir. Fırınınızı 150 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız borcama dökün ve fırına verin. Tatlıyı kızarana kadar pişirin ve ardından fırından çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbetin çekmesini bekleyin. Artık limonlu revani tatlınız servise hazır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Güncel

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri