Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı revani tatlısı, Türk mutfağında tatlının yerinin ne kadar farklı ve özel olduğunu herkes bilir. Bizim mutfağımızda gerçekten tatlıya çok önem verilir ve herkes tarafından da çok tüketilir tatlı. Hatta öyle ki tatlısı ile meşhur olan illerimiz bile mevcut bildiğiniz gibi. Tüm dünya tarafından bile bilinir tatlıyı ne kadar çok sevdiğimiz. Tatlı deyince hemen herkesin aklına zor, zahmetli ve tat olarak da ağır tatlılar aklımıza gelir. Ama sizlere ben bugün hem çok hafif hem de çok güzel ve pratik olan bir tatlı tarifi vereceğim. Revaniyi hemen hemen herkes tarafından da sevilen bir tatlıdır revani. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Fındıklı revani tatlısı için gerekli olan malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından biraz az sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1. 5 su bardağı kadar irmik
  • 1 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı kadar ince kıyılmış fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon
Fındıklı revani tatlısı nasıl yapılır?

Fındıklı revani tatlısı için ilk olarak şerbet hazırlayalım. Çünkü revaninin keki sıcak ve şerbeti soğuk olacak. Bunun için de bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu sıkıp bir 2-3 dakika kısık ateşte kaynatıp ve daha sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.

Şerbet bir yandan soğurken biz keki hazırlayalım. Kek için bir karıştırma kabının içerisine yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın. Yumurta ve şeker beyaz renk alana kadar çırptıktan sonra yağını ve yoğurdunu koyup bir kaşık veya spatula yardımı ile hafif hareketlerle karıştırın. Daha sonra ise irmik ve ince kıyılmış fındığı koyup bir veya iki defa tekrar karıştırın. En son olarak ise unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tüm malzemeler tam anlamı ile karışana kadar karıştırın. Unu kekin koyuluğuna göre unu az veya çok koyabilirsiniz. Harcı hazırladıktan sonra kalıbın içerisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti döküp tatlı soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Fındıklı Revani Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri