Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı

Türk mutfağında tatlının yeri oldukça özeldir. Tatlı, kültürümüzde büyük bir öneme sahiptir ve herkes tarafından sevilerek tüketilir. Hatta tatlılarıyla ünlü olan illerimiz bile bulunmaktadır. Dünyada da Türklerin tatlıya olan düşkünlüğü bilinmektedir. Tatlı deyince akla genellikle zor, zahmetli ve ağır tatlılar gelir. Ancak bugün sizlere hem hafif hem de lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi vereceğim. Revani, hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tatlıdır. Şimdiden kolay gelsin.

Fındıklı Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince kıyılmış fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet İçin

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Fındıklı Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fındıklı revani tatlısı için ilk olarak şerbeti hazırlayalım. Çünkü revaninin keki sıcak, şerbeti ise soğuk olmalıdır. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kısık ateşte kaynatın. Ardından ocağın altını kapatıp şerbeti soğumaya bırakın.

Şerbet soğurken, keki hazırlayalım. Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın. Yumurta ve şeker beyaz renk alana kadar çırptıktan sonra sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin. Bir kaşık veya spatula yardımıyla hafif hareketlerle karıştırın. Ardından irmik ve ince kıyılmış fındığı ekleyip bir veya iki defa daha karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ve tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın. Un miktarını kekin kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Harcı hazırladıktan sonra yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş şerbeti üzerine dökün. Tatlı soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri