Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan revani tatlısı, her bölgede farklı malzemeler ile zenginleştirilerek yapılabilen enfes bir şerbetli tatlıdır. Krem şantili revani tatlısı ise hem şerbetli bir tatlı olup hem de pastayı andıran bir lezzet sunar. Özel günlerde, kabul günlerinde veya ailenin bir arada olduğu zamanlarda krem şantili revani tatlısını yaparak ailenizle tatlı dakikalar yaşamanızı tavsiye ederiz. Krem Şantili Revani İçin Gerekli Malzemeler
Şerbet İçin
Üzeri İçin
Krem Şantili Revani Nasıl Yapılır? Tatlının hazırlanmasına ilk olarak şerbet ile başlayın. Bunun için orta boy bir tencere alın ve içerisine su ile toz şekeri ilave edip karıştırın. Şerbeti ocağın üzerine alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra içerisine limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Hazırlanmış olan şerbeti bir kenara kaldırın ve soğuması için bekletin. Şerbet soğurken revani hamurunun yapım aşamasına geçin. Revani hamuru için derin bir karıştırma kabı alın ve içerisine toz şeker ile yumurtaları ekleyip karıştırın. Bu aşamada mikser veya karıştırıcı kullanarak karışımı köpüklü bir kıvama getirin. Köpük köpük olan karışımın içerisine sıvı yağ ve yoğurt ilave edip tekrar çırpın. Sıvı malzemeleri kullandıktan sonra unlu malzemeleri karışımın içerisine ekleyin ve karıştırın. Yuvarlak veya kare bir borcam alın ve içerisine yumuşak bir fırça ile sıvı yağ sürün. Her tarafı yağlanmış olan tepsinin içerisine revani hamurunu boşaltın ve tepsiyi sağa sola sallayarak hamurun eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Ardından tepsiyi hafifçe tezgahın üzerine vurun ve önceden ısıtılmış 185-190 derecelik fırına gönderin. Revani tatlısını fırında her tarafı nar gibi kızarana dek pişirin. Revani fırında piştikten sonra fırından alın ve birkaç dakika dinlendirin. Sürenin ardından soğuk olan şerbeti, çok sıcak olmayan revaninin üzerine bir kepçe ile gezdirerek dökün. Revani tepsisinin üzerine bir tepsi kapatın ve tatlının şerbetini çekmesini hızlandırın. Tatlı şerbetini çekerken, bu arada krem şantiyi bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine bir su bardağı soğuk süt ekleyip çırpın. Hazırlanmış olan krem şantiyi tatlının üzerine bir spatula veya bıçağın ters tarafı ile sürün. Hazır hale gelmiş olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin. Sürenin ardından dilimleyin ve ceviz içi ile süsleyin. Tatlı, sunum için hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun. |