Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı revani, şerbetli tatlı olmasına rağmen serinletici bir lezzete sahiptir. Eğer revaniyi seviyorsanız, portakallı olanını daha fazla seveceksiniz. Buram buram portakalın lezzetini ve kokusunu alacağınız bu tarifi beğeneceksiniz. Özellikle kışın revaniyi bu tarifle hazırlamanızı tavsiye ederiz. Biliyorsunuz revani için kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur yapıyorsunuz. Eğer malzemelerin ölçülerine uyarsanız, bu kıvamı yakalamakta zorluk çekmezsiniz. Sadece bu tatlıyı hazırlarken, portakalın da şekerli olduğunu unutmayın. İçine koyacağınız şeker miktarını portakalın tadına göre ayarlayın. Yoksa revani çok tatlı olabilir. Kullandığınız şekeri azaltarak ya da arttırarak damak tadınıza uygun bir tatlı yapabilirsiniz. Artık kış aylarına geldik. Şimdi portakallı revani yapmanın tam sırası. İsterseniz tarifimizi yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Portakallı Revani İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 çay bardağı portakal suyu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kadar irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı elenmiş un
Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Nasıl Yapılır?

Bir kasenin içinde yumurtaları ve toz şekeri çırpmaya başlayın. İçine kabartma tozu ile un dışında olan diğer malzemeleri de koyarak, mikserle çırpmaya devam edin. Kullanacağınız her malzeme kek yaparken olduğu gibi oda sıcaklığında olsun. Malzemenin içine unu ve kabartma tozunu da koyarak, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Artık mikser kullanmayın. Fırını ise 175 dereceye ayarlayarak ısıtın. Bu yaptıklarınız kek pişirirken yaptıklarınıza çok benziyor. Sadece revani hamuru biraz daha yoğun oluyor. Hamuru tepsiye koyarak, ısınmış fırına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişsin. Bu arada fırının kapağını açmayın.

Sizde revani için şerbeti hazırlayın. Portakallı revaniye ya şerbeti sıcak tatlıyı soğuk ya da şerbeti soğuk tatlıyı sıcak olarak şerbetleyin. Bunu siz ayarlayabilirsiniz. Şerbeti tencerede kaynatın. Kıvamını aldıysa, pişmiş ve soğumuş olan revaninin üzerine dökün. Yaklaşık 2-3 saat kadar portakallı revani dinlenirse, tam istediğiniz kıvamda olacak. Artık dilediğiniz şekilde dilimleyerek, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek portakallı revani ikramınızı yapabilirsiniz.

Ekstra İpuçları
  • Revaniyi daha lezzetli hale getirmek için portakal kabuğu rendesini artırabilirsiniz.
  • Şerbetin içine birkaç damla limon suyu ekleyerek şerbetin şekerlenmesini önleyebilirsiniz.
  • Revaniyi dilimlemeden önce tamamen soğumasını bekleyin, böylece dilimler daha düzgün olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Resül

12 Temmuz 2024 Cuma

Her zaman revani yaparken şerbeti sıcak tatlıya soğuk mu döküyorsunuz, yoksa tam tersi mi? Portakallı revani yaparken şerbetin şekerlenmemesi için limon suyu eklemeyi denediniz mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Resül,

Revani yaparken genellikle şerbet soğuk, tatlı ise sıcak olur. Bu, tatlının şerbeti daha iyi çekmesini sağlar. Portakallı revani yaparken şerbetin şekerlenmemesi için limon suyu eklemek iyi bir fikirdir. Limon suyu, şekerin kristalleşmesini önleyerek şerbetin kıvamını korur. Bu püf noktasını kullanarak revani tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar! Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri