İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İki renkli revani tatlısı, evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem de lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani, bayramlarda, özel günlerde ve Osmanlı saraylarından günümüze kadar gelen geleneksel bir şerbetli tatlıdır. Birçok tatlıcının gözdesi olan iki renkli revaniyi evde çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz ve gelen misafirlere ikram edebilirsiniz. Revani yapımında şerbetini tutturmak önemlidir; şerbet kıvamında olmuş ise revaniniz de olmuş demektir. Revani şerbetini kaynatırken bir kaşıkla az miktarda alıp damlatarak kontrol edebilirsiniz. Eğer şerbet damladığında etrafa yayılmıyor ise olmuş ve revani için hazır demektir. Şimdi Osmanlı tarihinden bu yana yapılan iki renkli revani tarifine geçelim.

İki Renkli Revani Malzemeleri

Şerbet Malzemeleri

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Revani Malzemeleri

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao

Süslemek İçin Malzeme

  • Parçalanmış Antep fıstığı

İki Renkli Revani Nasıl Yapılır?

Bir orta boy tencere içine şeker ve suyu koyun. Şeker eriyene kadar sürekli karıştırın ve ocağı yakın. Şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca içine limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın, ardından ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Derin bir kabın içine yumurtaları ve şekeri koyun ve bir mikser veya el blenderi ile iyice çırpın. Ardından sırasıyla sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin ve iyice çırpın. Kakao hariç tüm malzemeleri ekleyin ve bir kaşık yardımı ile içten dışa doğru karıştırın. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. Hazırlanan revani hamurunu yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve yarısını boşaltın. Kalan hamura kakao ve sütü ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı da tepsideki hamurun üzerine dökün ve üst kısmını bir spatula yardımı ile düzeltin. Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına koyun ve 25 dakika pişirin. İki renkli revani piştikten sonra fırından çıkarın ve şerbeti üzerine yavaşça dökün, soğumaya bırakın. İki renkli revani şerbetini çektikten sonra dilimleyin veya yuvarlak bir kalıpla porsiyonlara bölün. Üzerini parçalanmış Antep fıstıkları ile süsleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri