Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli revani, hafif ve lezzetli bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenek. İnce çekilmiş ceviz ile zenginleştirilen bu klasik tarif, kolay hazırlanışı sayesinde aniden gelen misafirlere de pratik bir ikram sunar. Şerbetini çekerek sunulması, tatlıya ayrı bir lezzet katar.
Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri
04 Eylül 2024
Cevizli Revani

Cevizli revani, klasik revani tarifine ince çekilmiş ceviz eklenmesiyle hazırlanır. Kolay yapımı, lezzeti ve hafifliği ile şerbetli tatlı sevenlerin favorilerindendir. Özellikle gününüz için veya aniden gelen misafirleriniz için fazla uğraşmadan tatlı menüsü hazırlamış olursunuz. Un, yumurta, irmik, şeker ve yağ temel malzemelerine eklenen ceviz içi, portakal suyu gibi malzemeler revaniyi daha ilgi çekici kılacaktır. Yanında biraz da kaymak ikram ederseniz, cevizli revani herkes tarafından beğenilecektir. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle revani yapabilirsiniz. İçine ceviz ekleyerek, tatlınızı daha cazip hale getirebilirsiniz. Dilerseniz hep beraber tatlıyı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cevizli Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

Şerbet Malzemeleri

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Cevizli Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım. Çünkü tatlıyı hazırladıktan sonra şerbetin revaniye ılık olarak dökülmesi gerekmektedir. Tencerede şerbet malzemelerini karıştırarak kaynatın. 10 dakika kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edin. 1-2 dakika daha limon suyu ile kaynadıktan sonra, şerbeti ocaktan indirin. Şerbet ılınana kadar revaniyi hazırlayabilirsiniz.

Geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Bunları toz şekerle birlikte iyice çırpın. Kar gibi bir karışım elde edince, içine unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı, sıvı yağı ve yoğurdu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Revani hamuru kulak memesi kıvamında yumuşak olmalıdır. En son olarak içine çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yağladığınız tepsinin içine dökün. Üzerini bir kaşıkla düzelterek tepsiye yayın. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Revani hamurunu fırına koyabilirsiniz. İlk 20 dakika içinde fırının kapağını hiç açmayın. Aynı kek pişiriyormuş gibi revaniyi pişirin. Çünkü kabarmış olan revani hemen söner. Üzeri kızarınca revaniyi dışarı alabilirsiniz. Ancak fırının kapağını açınca, bir iki dakika beklemeyi ihmal etmeyin. Çünkü aniden ısı değişimi olursa, yine revaninin keki sönebilir. Kekin ılınmasından sonra üzerine şerbetini dökebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat kadar cevizli revani böyle beklesin. Tercihen baklava dilimi gibi revaniyi dilimleyerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Üzerine biraz da Hindistan cevizi serperseniz, cevizli revani ile uyum sağlayacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alpertunga

03 Ağustos 2024 Cumartesi

Cevizli revani yaparken şerbetin tam kıvamında olması için ne kadar süre kaynatmalıyım ve şerbeti revaniye dökerken hangi sıcaklıkta olması gerekiyor? ޞerbeti döktükten sonra revaniyi ne kadar bekletmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Alpertunga, cevizli revaninin şerbetinin tam kıvamında olması için şerbeti kaynatma süresi genellikle 15-20 dakika arasında olmalıdır. ޞerbetin koyuluğu, ocak ateşi ve tencere tipi gibi faktörlere göre değişebilir, bu nedenle şerbeti kaynattıktan sonra kıvamını kontrol etmek önemlidir.

ޞerbeti revaniye dökerken, şerbetin ılık olması önerilir. Genellikle şerbetı ocaktan aldıktan sonra 5-10 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Revaniyi de fırından çıkardıınızda 1-2 dakika bekletip, ilk sıcaklığını attıktan sonra şerbeti dökmeniz en iyi sonucu verir.

ޞerbeti döktükten sonra revaniyi en az 2 saat bekletmeniz tavsiye edilir. Bu süre, revaniyi daha nemli ve lezzetli yapar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre
Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik
Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri