Cevizli Revani Cevizli revani, klasik revani tarifine ince çekilmiş ceviz eklenmesiyle hazırlanır. Kolay yapımı, lezzeti ve hafifliği ile şerbetli tatlı sevenlerin favorilerindendir. Özellikle gününüz için veya aniden gelen misafirleriniz için fazla uğraşmadan tatlı menüsü hazırlamış olursunuz. Un, yumurta, irmik, şeker ve yağ temel malzemelerine eklenen ceviz içi, portakal suyu gibi malzemeler revaniyi daha ilgi çekici kılacaktır. Yanında biraz da kaymak ikram ederseniz, cevizli revani herkes tarafından beğenilecektir. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle revani yapabilirsiniz. İçine ceviz ekleyerek, tatlınızı daha cazip hale getirebilirsiniz. Dilerseniz hep beraber tatlıyı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Cevizli Revani İçin Gerekli Malzemeler
Şerbet Malzemeleri
Cevizli Revani Nasıl Yapılır? Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım. Çünkü tatlıyı hazırladıktan sonra şerbetin revaniye ılık olarak dökülmesi gerekmektedir. Tencerede şerbet malzemelerini karıştırarak kaynatın. 10 dakika kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edin. 1-2 dakika daha limon suyu ile kaynadıktan sonra, şerbeti ocaktan indirin. Şerbet ılınana kadar revaniyi hazırlayabilirsiniz. Geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Bunları toz şekerle birlikte iyice çırpın. Kar gibi bir karışım elde edince, içine unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı, sıvı yağı ve yoğurdu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Revani hamuru kulak memesi kıvamında yumuşak olmalıdır. En son olarak içine çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yağladığınız tepsinin içine dökün. Üzerini bir kaşıkla düzelterek tepsiye yayın. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Revani hamurunu fırına koyabilirsiniz. İlk 20 dakika içinde fırının kapağını hiç açmayın. Aynı kek pişiriyormuş gibi revaniyi pişirin. Çünkü kabarmış olan revani hemen söner. Üzeri kızarınca revaniyi dışarı alabilirsiniz. Ancak fırının kapağını açınca, bir iki dakika beklemeyi ihmal etmeyin. Çünkü aniden ısı değişimi olursa, yine revaninin keki sönebilir. Kekin ılınmasından sonra üzerine şerbetini dökebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat kadar cevizli revani böyle beklesin. Tercihen baklava dilimi gibi revaniyi dilimleyerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Üzerine biraz da Hindistan cevizi serperseniz, cevizli revani ile uyum sağlayacaktır. Afiyet olsun. |
Alpertunga
03 Ağustos 2024 CumartesiCevizli revani yaparken şerbetin tam kıvamında olması için ne kadar süre kaynatmalıyım ve şerbeti revaniye dökerken hangi sıcaklıkta olması gerekiyor? Şerbeti döktükten sonra revaniyi ne kadar bekletmeliyim?
Cevap yazAdmin
03 Ağustos 2024 CumartesiAlpertunga, cevizli revaninin şerbetinin tam kıvamında olması için şerbeti kaynatma süresi genellikle 15-20 dakika arasında olmalıdır. Şerbetin koyuluğu, ocak ateşi ve tencere tipi gibi faktörlere göre değişebilir, bu nedenle şerbeti kaynattıktan sonra kıvamını kontrol etmek önemlidir.
Şerbeti revaniye dökerken, şerbetin ılık olması önerilir. Genellikle şerbetı ocaktan aldıktan sonra 5-10 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Revaniyi de fırından çıkardıınızda 1-2 dakika bekletip, ilk sıcaklığını attıktan sonra şerbeti dökmeniz en iyi sonucu verir.
Şerbeti döktükten sonra revaniyi en az 2 saat bekletmeniz tavsiye edilir. Bu süre, revaniyi daha nemli ve lezzetli yapar. Afiyet olsun!