Kremalı Revani Kremalı revani, diğer tatlılara göre daha hafif bir lezzet sunar. Beş çaylarının vazgeçilmezi olarak bilinir. Revani, birkaç farklı şekilde yapılabilse de, kremalı revani çoğunlukla tercih edilen bir türüdür. Kremalı Revani Malzemeleri
Kremalı Revaninin Şerbeti İçin Malzemeler
Krema Malzemeleri
Kremalı Revani Nasıl Yapılır? Öncelikle, şerbetinin soğuması gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlamak doğru olacaktır. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin altını kısın, limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakın. Hamur için, öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazına tuzu ekleyip kar gibi olana kadar çırpın. Yumurta sarısını da şekerle beraber çırpın. Bu çırpma işlemi, yumurta sarısı mayonez kıvamına gelene kadar devam etmelidir. Çırpılan yumurta sarısına un, irmik ve kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Ancak bu aşamada, mikser yerine bir el çırpıcısıyla karıştırılmalıdır. Daha sonra yumurta aklarını da ekleyip biraz daha karıştırın. Yağlanmış tepsi ya da kalıba hamur harcını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, 2-3 dakika bekletip soğuyan şerbeti dökün. Şerbetin revaninin her tarafını ıslattığına dikkat edin. 15 dakika sonra revani tepsideyse dilimleyin, kalıptaysa kalıbı ters çevirip çıkarın. Daha sonra servis yapacağınız tabağa alın. Süt kreması ve pudra şekerini de çırpın, servis tabağına aldığınız revaninin üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Kremalı revaninizi daha da lezzetlendirmek için üzerine hindistan cevizi veya çekilmiş fındık serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlınızın daha hafif ve ferah bir tat sunması için şerbetine birkaç damla portakal suyu ekleyebilirsiniz. Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirirseniz, kremanın daha iyi oturmasını sağlayabilirsiniz. |
Merğub
20 Temmuz 2024 CumartesiKremalı revaniyi yaparken şerbetin soğuması için ne kadar beklemem gerekiyor? Ayrıca, şerbetin revaninin her tarafına eşit dağıldığını nasıl anlayabilirim?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerğub, kremalı revani yaparken şerbetin soğuması için yaklaşık 1 saat beklemen yeterli olacaktır. Şerbetin revaninin her tarafına eşit dağıldığını anlamak için, şerbeti dökerken yavaş ve gezdirerek dökmeye dikkat et. Ayrıca, revaninin şerbeti iyice çekmesi için bir kaç dakika bekledikten sonra bir bıçak ya da spatula yardımıyla hafifçe dilimleyerek şerbetin her yere ulaştığından emin olabilirsin. Afiyet olsun!