Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı olarak da bilinen revani, şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani, birçok kişinin severek tükettiği tatlılar arasında yer alır. Ancak kalorisi yüksek olduğu için aşırı tüketimi kilo alımına neden olabilir. Bu nedenle kilo kontrolü sağlamak isteyen ve diyet yapan kişiler için önerilmez. Ayrıca, diyabet hastaları için de sakıncalıdır. Ancak misafir ağırlamalarında konuklarınıza sunabileceğiniz ideal lezzetlerden biridir. Servis tabaklarını süsleyen ve iştah kabartan bir görünüme sahip olan Şam tatlısı revaniyi siz de yapmak isterseniz, işte tarifi.

Şam Tatlısı Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu

Şam Tatlısı Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencereye suyu koyarak ocağın altını açın. Daha sonra toz şekeri ilave ederek karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Şekerli su kaynadıktan sonra ocağın altını kısık dereceye getirin ve 10 dakika kadar kaynatın. Son olarak limon suyunu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.

Artık revaninin hamurunu hazırlayalım. Bir kap içerisine yumurtayı kırın ve toz şeker ile çırpmaya başlayın. Karışım beyaz bir renk alıp köpürene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra karışım içerisine yoğurdu ve sıvı yağı ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra irmik ve cevizi ekleyin. Fırın tepsisini çok az bir miktar sıvı yağ ile yağlayın, böylece hamur pişim aşamasında tepsiye yapışmaz. Tepsi yağlandıktan sonra hazırlanan hamur karışımına kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve 1 dakika kadar çırpın. Tüm malzemeler ilave edildikten sonra hamuru fırın tepsisine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. 25 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika kadar ılımasını bekleyin. Revaninin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Artık dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri