Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı revani: Dondurmalı Revani sıcak yaz aylarında tatlı güzel bir seçeneği olarak tercih edilebilir. Çünkü yapılması son derece kolay ve zahmetsizdir, Çabuk hazırlanır ve sevilerek yenir. Revaninin hazırlanmasında tercihinize göre doğal meyve ile tatlandırabilirsiniz. Mesele yaz aylarının güzel meyvesi olan vişne, kiraz, çilek, eklenerek dondurmalı revaniye hem görsellik hem de çok güzel tatlar katmanıza sebep olacaktır.

Dondurmalı revani için gerekli malzemeler
  • 3 adet yumurta.
  • Bir su bardağı şeker.
  • Bir su bardağı yoğurt.
  • Bir su bardağı un.
  • Bir su bardağı irmik.
  • Bir çay bardağı sıvı yağ.
  • Bir paket kabartma tozu.
  • Bir limon kabuğunun rendesi.
Şerbeti için
  • Üç su bardağı toz şeker.
  • Üç su bardağı su.
  • Yarım limon.
Dondurmalı revani nasıl yapılır?

Dondurmalı revaninin kekini hazırlamak için öncelikle derin bir kâse içerisine üç adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine şekeri ekliyoruz. Bir çırpıcı yardımı ile güzelce çırpıyoruz. Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasında ise irmik, un ve kabartma tozunu ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz. Bir tane limonu alıp kabuğunu rendenin en küçük tarafın ile rendeliyoruz daha sonra bu limon kabuklarını da kek hamuruna ekliyoruz. Fırına süreceğimiz bir tepsiye yağ sürüyoruz, hamur karışımını tepsiye döküp düzelttikten sonra önceden ısıttığımız fırında revaninin altı ve üstü pişene kadar pişiriyoruz.

Revani fırında pişerken bizde şerbeti hazırlayabiliriz. Bunun için derin bir tencereyi ocağa alarak su, şeker ve yarım limonu ekleyerek şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra yaklaşık 15 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Şerbetin kıvama gelip gelmediğini, anlamak için tırnağımızın üzerine bir damla damlatıp yoğunluğunu ölçebiliriz. Fırında çıkan revaniyi oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz. Şerbeti de aynı şekilde ılıdıktan sonra tatlıya döküyoruz. Dondurmalı revani tatlımız hazırdır. Lezzetini alması için 1-2 saat dinlendirip üzerine dondurma ve süslenmesi için bir tane kiraz, vişne, çilek gibi meyve kullanarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Dondurmalı Revani Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri