Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani

Dondurmalı Revani, sıcak yaz aylarında serinletici ve lezzetli bir tatlı seçeneği olarak tercih edilebilir. Yapımı son derece kolay ve zahmetsizdir. Hızlıca hazırlanır ve sevilerek tüketilir. Revaninin hazırlanmasında tercihinize göre doğal meyvelerle tatlandırabilirsiniz. Özellikle yaz aylarının güzel meyveleri olan vişne, kiraz ve çilek eklenerek, hem görsellik hem de lezzet açısından dondurmalı revaniye katkı sağlar.

Dondurmalı Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğunun rendesi

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Dondurmalı Revani Nasıl Yapılır?

Dondurmalı revaninin kekini hazırlamak için öncelikle derin bir kase içerisine üç adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine şekeri ekliyoruz. Bir çırpıcı yardımı ile güzelce çırpıyoruz. Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasında ise irmik, un ve kabartma tozunu ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz. Bir tane limonu alıp kabuğunu rendenin en küçük tarafı ile rendeliyoruz ve bu limon kabuklarını da kek hamuruna ekliyoruz. Fırına süreceğimiz bir tepsiyi yağlıyoruz, hamur karışımını tepsiye döküp düzelttikten sonra önceden ısıttığımız fırında revaninin altı ve üstü pişene kadar pişiriyoruz.

Revani fırında pişerken, şerbeti hazırlayabiliriz. Bunun için derin bir tencereyi ocağa alarak su, şeker ve yarım limonu ekleyerek şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra yaklaşık 15 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Şerbetin kıvama gelip gelmediğini anlamak için tırnağımızın üzerine bir damla damlatıp yoğunluğunu ölçebiliriz. Fırından çıkan revaniyi oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz. Şerbeti de aynı şekilde ılıdıktan sonra tatlıya döküyoruz. Dondurmalı revani tatlımız hazırdır. Lezzetini alması için 1-2 saat dinlendirip üzerine dondurma ve süslenmesi için bir tane kiraz, vişne veya çilek gibi meyveler kullanarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Revani yapımında kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması, tatlının daha iyi kabarmasını sağlar. Ayrıca, şerbetin ve revaninin sıcaklıklarının doğru ayarlanması tatlının daha iyi şerbet çekmesini sağlar. Revaniyi servis ederken, yanında taze nane yaprakları ve limon dilimleri ile sunarak görselliğini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri