Dondurmalı Revani Dondurmalı Revani, sıcak yaz aylarında serinletici ve lezzetli bir tatlı seçeneği olarak tercih edilebilir. Yapımı son derece kolay ve zahmetsizdir. Hızlıca hazırlanır ve sevilerek tüketilir. Revaninin hazırlanmasında tercihinize göre doğal meyvelerle tatlandırabilirsiniz. Özellikle yaz aylarının güzel meyveleri olan vişne, kiraz ve çilek eklenerek, hem görsellik hem de lezzet açısından dondurmalı revaniye katkı sağlar. Dondurmalı Revani İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin
Dondurmalı Revani Nasıl Yapılır? Dondurmalı revaninin kekini hazırlamak için öncelikle derin bir kase içerisine üç adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine şekeri ekliyoruz. Bir çırpıcı yardımı ile güzelce çırpıyoruz. Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasında ise irmik, un ve kabartma tozunu ekleyerek biraz daha karıştırıyoruz. Bir tane limonu alıp kabuğunu rendenin en küçük tarafı ile rendeliyoruz ve bu limon kabuklarını da kek hamuruna ekliyoruz. Fırına süreceğimiz bir tepsiyi yağlıyoruz, hamur karışımını tepsiye döküp düzelttikten sonra önceden ısıttığımız fırında revaninin altı ve üstü pişene kadar pişiriyoruz. Revani fırında pişerken, şerbeti hazırlayabiliriz. Bunun için derin bir tencereyi ocağa alarak su, şeker ve yarım limonu ekleyerek şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra yaklaşık 15 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz. Şerbetin kıvama gelip gelmediğini anlamak için tırnağımızın üzerine bir damla damlatıp yoğunluğunu ölçebiliriz. Fırından çıkan revaniyi oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz. Şerbeti de aynı şekilde ılıdıktan sonra tatlıya döküyoruz. Dondurmalı revani tatlımız hazırdır. Lezzetini alması için 1-2 saat dinlendirip üzerine dondurma ve süslenmesi için bir tane kiraz, vişne veya çilek gibi meyveler kullanarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Revani yapımında kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması, tatlının daha iyi kabarmasını sağlar. Ayrıca, şerbetin ve revaninin sıcaklıklarının doğru ayarlanması tatlının daha iyi şerbet çekmesini sağlar. Revaniyi servis ederken, yanında taze nane yaprakları ve limon dilimleri ile sunarak görselliğini artırabilirsiniz. |