İrmikli Revani Tarifi İrmik, yüksek protein içeriği ve düşük glisemik indeksi ile bilinir. Bu özellikleri sayesinde yavaş sindirilir ve kan şekerinde ani yükselmelere neden olmaz. İrmik ayrıca yüksek enerji verir ve bol miktarda karbonhidrat içerir. Bu nedenle, enerji sağlar ve halsizlik hissini giderir. Diyet uzmanlarının irmiği tavsiye etmesinin en büyük nedeni, tokluk hissi vermesidir. İçerisinde yer alan magnezyum, sinir sistemine iyi gelir ve kasların çalışmasında fayda sağlar. Ayrıca, kanın pıhtılaşmasında etkili olur ve diş sağlığına katkıda bulunur. İrmiği tatlı olarak hazırlayabileceğiniz gibi, yemeklerde de kullanabilirsiniz. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi bulunan irmik, merkezi sinir sistemine de olumlu etkiler yapar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudun su dengesini korur. İrmikli revani tarifi, birçok kişi tarafından sevilen revani tatlısının olmazsa olmazlarından biridir. Akşam yemeğinin ardından canınız güzel bir tatlı yapmak istediyse, irmikli revani tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca bu tatlıyı kabul günlerinizde veya ev oturmalarınız için de hazırlayabilirsiniz. İrmikli Revani Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
İrmikli Revani Tarifi Şerbeti İçin
İrmikli Revani Tarifi Nasıl Yapılır? İrmikli revani tarifinin hazırlanmasına, şerbeti ile başlayın. Şerbet için verilen malzemelerden limon suyu hariç, toz şeker ve suyu uygun büyüklükte bir tencereye alın. Şerbeti karıştırın ve ocağın üzerinde kaynayana dek pişirin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra şerbetin içerisine bir yemek kaşığı limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatın. Hazırlanmış olan şerbeti bir kenara kaldırın ve tatlının hamurunu hazırlamaya geçin. İrmikli revaninin hamuru için ilk önce yumurtaları geniş bir kâsenin içerisine kırın. Kırılmış olan yumurtaların üzerine verilen bardak ölçüsündeki toz şekeri ilave edip mikser ile köpük kıvamına gelene dek çırpın. Çırpılan karışım köpüklü bir kıvam almışsa içerisine sıvı yağ ile yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın. Akabinde irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip mikser ile bir dakika kadar çırpın. Hazırlanmış olan hamuru tatlıyı pişireceğiniz tepsiyi yağladıktan sonra dökün ve yayın. 200 derecelik fırına tepsiyi yollayın ve yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin. Revaninin her tarafı kızardıktan sonra fırından alın ve birkaç dakika ilk sıcaklığı geçinceye dek bekletin. Önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbeti bir çorba kepçesi ile tatlının her tarafına gezdirerek dökün. Şerbeti ile buluşan irmikli revani tatlısını şerbetini çekene dek bekletin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş olan tatlıyı dilimleyin ve sunum yapın. Eğer sıcak yaz gününde bu tatlıyı yapmaya karar verdiyseniz, yanında dondurma ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Seren akici
08 Nisan 2024 PazartesiCok kotu oluyor bence denemeyin
Cevap yazBadesu
08 Nisan 2024 PazartesiRevani ağır bir tatlıdır. Yumurta. Kokusu gelir genellikle ve bundan dolayı kimse beğenmez. Belki irmikli revaniyi yaptıktan sonra üzerine güzel bir krema ile birlikte soğuk yenirse daha lezzetli olabilir.