Haşhaşlı Revani Haşhaşlı revani, hazırlanması pratik olan tatlılardan biridir. Hazırlanması kolay ama lezzeti son derece etkileyici olan haşhaşlı revani tatlısı, protein açısından da zengindir. Ancak, şeker oranı biraz yüksek olduğu için kalori bakımından da yüksektir. İştah kabartıcı görüntüsü ile herkesin beğenisini kazanan haşhaşlı revani tatlısını, kabul günleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Haşhaşlı revaninin içinde bulunan haşhaş, sağlık için de faydalıdır. Faydalarını sıralayacak olursak:
Ancak, aşırı tüketilirse mide bulantısı ve baş dönmesine neden olabilir. Ayrıca, çok küçük yaştaki çocuklara verilmesi uygun görülmez, çünkü haşhaş tohumlarının boğazına kaçma ihtimali yüksektir. Haşhaşlı Revani İçin Gerekli Malzemeler
Şerbet İçin
Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır? Haşhaşlı revaninin hazırlanmasına ilk önce tatlının şerbet kısmı ile başlayın. Şerbet soğuk, revani ise sıcak olacağı için revani hazırlanıp pişene dek şerbet de soğumuş olacaktır. Şerbet için uygun büyüklükte bir tencere alın ve içine toz şeker ile suyu ilave edip karıştırın. Ardından orta harlı ocağın üzerine tencereyi yerleştirip kaynaması için pişirin. Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu ilave edin ve koyulaşana dek kaynatın. Birkaç taşım kaynadıktan sonra şerbet koyulaşacaktır. Koyu bir kıvam alan şerbeti soğuması için bir kenara kaldırın ve bu arada siz de revaninin hamurunu hazırlamaya geçin. Revani hamuru için derin bir karıştırma kabı alın ve içine 3 tane yumurtayı kırın. Yumurtaların üzerine toz şekerini ilave edin ve mikser ile köpüklü bir kıvam olana dek çırpın. Köpüklü kıvama gelmiş olan yumurtalı karışımın içine sıvı malzemeleri ilave edip tel çırpıcı ile karıştırın. Unlu malzemeleri de ilk önce bir kasenin içine alıp karıştırın ve ardından revani harcına ilave edin. Unlu malzemeleri de karıştırdıktan sonra bir fırın tepsisini sıvı yağ ile iyice yağlayın. Hazırlanmış olan revani hamurunu tepsiye dökün ve tepsiyi hafif sallayın. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına gönderin ve her tarafı kızarana dek pişirin. Bu aşama yaklaşık 25-30 dakika kadar sürecektir. Haşhaşlı revaninin piştiğini anlamak için fırından alın ve hamurun içine bir bıçak batırın. Bıçağın üzerine eğer hamur geliyorsa bu revaninin daha pişmediği anlamına gelir. Ancak bıçak temiz çıkmışsa haşhaşlı revani pişmiş demektir. Kızarmış olan haşhaşlı revaniyi fırından alın ve ilk sıcaklığı çıkana dek bekletin. Birkaç dakika bekledikten sonra önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbeti bir kepçe ile tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti dökülen tatlının üzerine bir tepsi kapatın ve yarım saat kadar dinlendirin. Bu süre zarfında tatlı şerbetini çekecektir. Şerbetini çekmiş olan haşhaşlı revani tatlısını buzdolabında soğutun ve ardından dilimleyin. Arzu ederseniz üzerine muhallebi, krem şanti veya krema hazırlayıp süsleyebilirsiniz. Bu tamamen damak zevkinize kalmıştır. Tatlıyı dilimledikten sonra Hindistan cevizi ile süsleyip sunum yapın. Afiyet olsun. |