Yumurta ve şekeri köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvıyağı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Ardından sırasıyla irmik, un ve haşhaşı ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz ve karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlanmış tepsiye döküyüruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Haşhaşlı İrmikli Revanimiz pişerken şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için bir tencereye şekeri ve suyu koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha bekleyip altını kapatıyoruz. Altını kapadıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyerek pişmiş ve soğumuş olan kekin üzerine şerbetimizi döküyoruz. Krem şantiyi hazırlamak için soğuk süt ve krem şantiyi iyice çırpıp buzdolabında 20 dakika bekletip iyice soğutuyoruz. Son olarak şerbetlemiş olduğumuz tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz ve üzerine biraz haşhaş serpiyoruz. Haşhaşlı İrmikli Revanimiz servise hazırdır.
Afiyet olsun.