İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve kan şekerinde birden yükselme gerçekleştirmez. Yüksek enerji verir ve içerisinde bol miktarda da karbonhidrat bulunur. Karbonhidrat değerinin yüksek olması nedeniyle kişilere enerji verir ve halsizlik hissini giderir.
Diyet uzmanlarının irmiği tavsiye etmesindeki en büyük neden de tokluk hissi vermesidir. İçerisinde yer alan magnezyum, sinir sistemine iyi geldiği gibi kasların da çalışmasında fayda sağlar. Kanın pıhtılaşmasında etki sağlar ve diş sağlığına çok iyi gelir. İrmiği tatlı olarak hazırlayacağınız gibi yemeklerin içerisinde de yer vermelisiniz. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi bulunan irmik merkezi sinir sistemine de olumlu etkileri vardır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun su dengesini korur.

İrmikli revani tarifi, pek çok kişi tarafından sevilen revani tatlısının olmazsa olmazlarından biri de irmiktir. Akşam yemeğinin ardından canınız güzel bir tatlı yapmak istediyse irmikli revani tatlısını denemenizi tavsiye ederiz. Ayrıca bu tatlıyı kabul günleriniz de veya ev oturmalarınız için de hazırlayabilirsiniz.

İrmikli revani Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İrmikli Revani Tarifi Şerbet için

  • 3,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı kadar toz şeker

İrmikli revani Tarifi Nasıl Yapılır?


İrmikli revani tarifinin hazırlanmasına revaninin şerbeti ile başlayın.
Şerbet için verilen malzemelerden limon suyu hariç toz şeker ve suyu uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın. Şerbeti karıştırın ve ocağın üzerinde kaynayana dek pişirin. Birkaç taşım kaynadıktan sonra şerbetin içerisine bir yemek kaşığı limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Hazırlanmış olan revaninin şerbetini bir kenara kaldırın ve tatlının hamurunu hazırlamaya geçin.

İrmikli revaninin hamuru için ilk önce yumurtaları geniş bir kâsenin içerisine kırın. Kırılmış olan yumurtaların üzerine verilen bardak ölçüsündeki toz şekeri ilave edip mikser ile köpük kıvamına gelene dek çırpın. Çırpılan karışım köpüklü bir kıvam almış ise içerisine sıvı yağ ile yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın. Akabinde irmik, un, vanilya ve yoğurdu ilave edip mikser ile bir dakika kadar çırpın. Hazırlanmış olan hamuru tatlıyı pişireceğiniz tepsiye yağladıktan sonra dökün ve yayın. 200 derecelik fırına tepsiyi yollayın ve yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Revaninin her tarafı kızardıktan sonra fırından alın ve birkaç dakika ilk sıcaklığı geçinceye dek bekletin. Önceden hazırlanmış ve soğutulmuş olan şerbeti bir çorba kepçesi ile tatlının her tarafına gezdirerek dökün. Şerbeti ile buluşan irmikli revani tatlısını şerbetini çekene dek bekletin. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına kaldırın ve yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş olan tatlıyı dilimleyin ve sunum yapın. Eğer sıcak yaz gününde bu tatlıyı yapmaya karar verdiyseniz yanında dondurma ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 07:51:31
İrmikli Revani Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İrmikli Revani Tarifi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

4 Yorum Yapılmış "İrmikli Revani Tarifi"
Cok kotu oluyor bence denemeyin
Seren akici . 26.03.2017
Cok güzel bi tarif bende yaptım
Halime . 03.03.2018
Sizin olcu birimi kullanmak gibi bir bilginiz yok mu?Ne bu ya ,1 su bardagi,yarim cay bardagu
Murat . 09.01.2018
Ben yaptim harika oldu cok tesekkurler
Merve . 02.10.2017

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

Fındıklı Revani Tatlısı

Fındıklı revani tatlısı, Türk mutfağında tatlının yerinin ne kadar farklı ve özel olduğunu herkes bilir. Bizim mutfağımızda gerçekten tatlıya çok önem verili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024