Kakaolu Revani
Kakaolu Revani, hazırlanması oldukça kolay olmasına rağmen şahane bir lezzete sahip olan kakaolu revani ile sizlerde kendinize ve sevdiklerinize mükemmel bir tatlı ziyafeti sunabilirsiniz. Şerbetli tatlılar arasında yer kakaolu revani ile akşam yemeği sonrası, kabul günleri ve özellikle canınız ne zaman tatlı çekerse çarçabuk hazırlanabilecek bu enfes tatlıyı hazırlayarak vazgeçilmez tatlılar arasında yer verebilirsiniz.
Kakaolu Revani İçin Malzemeleri- 5 tane oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
- 1 su bardağı dolusu sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı dövülmüş çam fıstığı
- 80 gr eritilmiş bitter çikolata (Bir paket)
- 2 su bardağı dolusu elenmiş un
- 4 yemek kaşığı kakao
- Tane portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 2 paket hamur kabartma tozu
Kakaolu Revani Üzeri için- 1 su bardağı dolusu soğuk süt
- 1 paket sade krem şanti
Kakaolu Revani Şerbeti için- 5 su bardağı toz şeker
- 4,5 su bardağı su
- Yarım adet limon suyu
Kakaolu Revani Nasıl Yapılır?
Kakaolu revani yapımına öncelikle şerbetimizi kaynatarak başlamak için şerbete uygun bir tencereye önce toz şeker ekleyerek üzerine 4,5 su bardağı ılık su ilave edip karıştırarak tencereyi ocağa alalım. Şerbetimizi önce yüksek ateşte kaynattıktan sonra ocağı kısarak şerbet koyulaşıp kıvama gelinceye kadar kaynatalım.
Kıvam alan şerbeti ocaktan almadan 3-5 dakika öncesinde üzerine limon suyu ekleyip karıştırarak birkaç taşım kaynatarak ocaktan alıp soğuması için bir kenarda beklemeye bırakalım.
Şerbetimizin ardından revanimizin keki için çırpma kabımıza ilk olarak yumurtaları kırarak üzerine toz şeker ekleyerek bir mikser yardımıyla karışım köpük, köpük oluncaya kadar çırpalım. Daha sonra kar şeklini getirilen karışımın üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek mikser yardımıyla karıştırmaya devam edelim. Çırpılan karışıma irmik, un ve kabartma tozu ile eritilmiş çikolata ve vanilya ekleyip karıştıralım. Daha sonra üzerine kakao, dövülmüş çam fıstığı ile rendenin iri gözü ile rendelenmiş portakal kabuğu ekleyerek tekrar kek hamurunu çırparak pürüzsüz ve akışkan bir kıvama gelinceye kadar çırpmayı sürdürelim. Ardından tüm aşamaları tamamlanan hamurumuzu cam dikdörtgen bir fırın kabını iyice yağladıktan sonra dökerek yerleştirelim. Revani hamurumuzu önceden 200 derecede kızdırarak tepsiyi fırına sürerek altı üstü kızarıncaya kadar kızartarak fırından çıkartalım.
Ardından kakaolu revaninin ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra üzerine bekletilerek soğutulan şerbeti yavaş yavaş gezdirerek döküp tatlımız şerbetini iyice çekinceye kadar bir kenarda bekletelim. Ardından kakaolu revaninin krem şantisi hazırlığı için bir kabın içine soğuk süt ve 1 paket sade krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla şanti koyulaşıp kıvama gelinceye kadar çırparak şantiyi buzdolabına koyarak 2-3 saat kadar sertleşmesi için bekletelim. Şerbetini çekerek servise hazır hale gelen revaniyi kare şeklinde dilimleyerek karelerin üzerine krem şanti sürerek üzerine dövülmüş çam fıstığı ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
20.01.2024 15:54:23
Kakaolu Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|