Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöresel bir tatlı değildir. Ancak her yörede tatlının içerisine farklı malzemeler ilave edilip yapılmaktadır. Krem şantili revani tatlısı da bir pastayı anımsatsa da güzel bir şerbetli tatlıdır.
Canınız tatlı bir şeyler yapmak istediğin de krem şantili revani tatlısını yapmanızı tavsiye ederiz. Bu tatlıyı özle günlerde, kabul günlerinde veya ailenin hep bir arada olduğu zamanlarda yapabilirsiniz. Böylelikle revani tatlısı ile ailecek tatlı dakikalar yaşayabilirsiniz.

Krem Şantili Revani İçin Gerekli Malzemeleri

  • 3 tane yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 3 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Şerbet için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Krem Şantili Revani Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına ilk olarak şerbet ile başlayın ve bunun için öncelikle çok büyük olmayacak ve dibi tutmayacak bir tencere alın. Tencerenin içerisine su ile toz şekeri ilave edip karıştırın. Karıştırılan şerbeti ocağın üzerine alın ev kısık ateş de kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadıktan 5 dakika sonra içerisine limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.
Hazırlanmış olan şerbeti bir kenara kaldırın ve soğuması için bekletin. Şerbet bir köşede soğurken siz de revani hamurunun yapım aşamasına geçin.

Revaninin hamuru için ilk önce derin bir karıştırma kabı alın ev içerisine toz şeker ile yumurtaları ilave edip karıştırın. Bu aşama mikser veya karıştırıcı kullanarak karışımı köpüklü bir kıvama getirin. Köpük köpük olan harcın içerisine sıvı yağ ve yoğurt ilavesi yapıp tekrar çırpın. Sıvı malzemeleri kullandıktan sonra unlu malzemeleri harcın içerisine alın ve karıştırın. Yuvarlak veya kare bir borcam alın ve içerisine yumuşak bir fırça ile sıvı yağ sürün. Her tarafı yağlanmış olan tepsinin içerisine revani hamuru boşaltın ev tepsiyi sağa sola iyi şekilde sallayın. Ardından tezgâhın üzerine hafifi şekilde vurun ve tepsiyi 185-190 derecelik fırına gönderin. Fırına yollanmış olan revani tatlısını her tarafı nar gibi kızarana dek pişirin.

Revani fırında piştikten sonra ise fırından alın ve birkaç dakika dinlendirin. Sürenin ardından soğuk olan şerbeti çok sıcak olmayan revaninin üzerine bir kepçe ile gezdirerek dökün. Revani tepsisinin üzerine bir tepsi kapatın ve tatlının şerbetini çekmesini hızlandırın. Tatlı şerbetini çekerken bu arada krem şantiyi bir karıştırma kasesinin içerisine alıp üzerine bir su bardağı soğuk süt döküp çırpın. Hazırlanmış olan krem şantiyi tatlının üzerine bir spatula veya bıçağın ters tarafı ile sürün. Hazır hale gelmiş olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp yarım saat dinlendirin ve sürenin ardından dilimleyin ve ceviz içi süsleyin. Tatlı sunum edilmek için hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:20:59
Krem Şantili Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Krem Şantili Revani Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Krem Şantili Revani"
Ben revani tatlılarını çok eviyorum ama üzerine sürülmüş olan krem şantiyi gerçektten hiç sevmiyorum tüketiğim zaman kusacak gibi oluyorum ve bana ağır geliyor. Bunun yerine farklı olarak revani üzerine sürebileceğimiz farklı kremalar var mıdır?
Arzu . 01.11.2018 00:58:34

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

Fındıklı Revani Tatlısı

Fındıklı revani tatlısı, Türk mutfağında tatlının yerinin ne kadar farklı ve özel olduğunu herkes bilir. Bizim mutfağımızda gerçekten tatlıya çok önem verili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024