Portakallı Revani
Portakallı revani, şerbetli tatlı olmasına rağmen serinletici bir lezzete sahiptir. Eğer revaniyi seviyorsanız, portakallı olanını daha fazla seveceksiniz. Buram buram portakalın lezzetini ve kokusunu alacağınız bu tarifi beğeneceksiniz. Özellikle kışın revaniyi bu tarifle hazırlamanızı tavsiye ederiz. Biliyorsunuz revani için kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur yapıyorsunuz.
Eğer malzemelerin ölçülerine uyarsanız, bu kıvamı yakalamakta zorluk çekmezsiniz. Sadece bu tatlıyı hazırlarken, portakalın da şekerli olduğunu unutmayın. İçine koyacağınız şeker miktarını portakalın tadına göre ayarlayın. Yoksa revani çok tatlı olabilir. Kullandığınız şekeri azaltarak ya da arttırarak damak tadınıza uygun bir tatlı yapabilirsiniz. Artık kış aylarına geldik. Şimdi portakallı revani yapmanın tam sırası. İsterseniz tarifimizi yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.
Portakallı revani için gerekli malzemeler- 2 çay bardağı portakal suyu
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı kadar irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı elenmiş un
Şerbet için malzemeler- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı revani nasıl yapılır?
Bir kâsenin içinde yumurtaları ve toz şekeri çırpmaya başlayın. İçine kabartma tozu ile un dışında olan diğer malzemeleri de koyarak, mikserle çırpmaya devam edin.
Kullanacağınız her malzeme kek yaparken olduğu gibi oda sıcaklığında olsun. Malzemenin içine unu ve kabartma tozunu da koyarak, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin. Artık mikser kullanmayın. Fırını ise 175 dereceye ayarlayarak ısıtın. Bu yaptıklarınız kek pişirirken yaptıklarınıza çok benziyor. Sadece revani hamuru biraz daha yoğun oluyor. Hamuru tepsiye koyarak, ısınmış fırına atın. Üzeri kızarıncaya kadar pişsin. Bu arada fırının kapağını açmayın.
Sizde revani için şerbeti hazırlayın. Portakallı revaniye ya şerbeti sıcak tatlıyı soğuk ya da şerbeti soğuk tatlıyı sıcak olarak şerbetleyin. Bunu siz ayarlayabilirsiniz. Şerbeti tencerede kaynatın. Kıvamını aldıysa, pişmiş ve soğumuş olan revaninin üzerine dökün. Yaklaşık 2-3 saat kadar portakallı revani dinlenirse, tam istediğiniz kıvamda olacak. Artık dilediğiniz şekilde dilimleyerek, üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek portakallı revani ikramınızı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 09:57:58
Portakallı Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|