Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçıların icat ettikleri ve 'Erivan Zaferi' sebebiyle 'Revani' adı verdikleri bir tatlı türüdür. Eskiden revani sadece sade olarak ön plandaydı. Günümüzde ise revani tatlısının birçok çeşidi mevcuttur.
Örneğin; Havuçlu, limonlu, kaymaklı, muzlu, kakaolu revani çeşitleri ve daha fazlası mutfaklarda yer edinmiştir.

Pudingli Revani İçin Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Antep fıstığı

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Puding İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 litre süt
Pudingli Revani Nasıl Yapılır?

Yumurtaları, karışım yapılması kolay sağlanabilecek derin bir kap içerisine kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek mikser veya kaşık yardımıyla çırpmaya başlayın. Sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek tekrar çırpmaya devam edilir. Ardından yeterli miktarda un konularak yoğurma işlemi başlar. Un seviyesi yeterli yumuşaklığa gelince kabartma tozu eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
Vanilya da eklenerek hamur istenilen kıvama geldiğinde uygun bir fırın kabına eşit şekilde boşaltılarak yayılır. Kabın alt yüzeyine çok hafif sıvı yağı sürülürse revani dibinin kaptan ayrılması daha kolay sağlanır. Fırın önceden ısıtılarak 170 dereceye ayarlanır.

Isınmış olan fırına revaniyi koyarak üstü kızarana kadar pişirin. Bu esnada şerbetini hazırlayarak hafif soğuması için zaman kazanmış olursunuz. Su, toz şeker, bir dilim limon tencere içerisine alınarak 10 dakika kısık ateşte kaynatılır. Fırın göz kontrolüyle sürekli denetlenir.

Kızaran revani kekini fırından alınarak yaklaşık 2 dakika soğumaya bırakılır. Sonrasında sıcak dinlenmiş olan şerbet yavaş yavaş revani üzerinde gezdirilir.

Süt ve vanilyalı toz pudingi tencereye alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağa koyalım. Şeker miktarı az ise isteğe göre toz şeker eklenebilir. Bu karışım kaynayana kadar topaklanma olmaması için sürekli karıştırılır. Kaynama başlayınca kısık ateşe alınıp bir kaşık tereyağı eklenir erimesi sağlanır. Tereyağı pudingin lezzetini arttırır ve parlaklık verir. Ocaktan aldığınız pudingi sıcakken revaninin üzerine dökerek palet yardımıyla düzelterek dağıtınız. Oda sıcaklığında biraz bekletilerek özdeşleşmesi sağlanır ve buzdolabına konulur. Soğuyan tatlının üzerine öğütülmüş Antep fıstığı serpilerek revani dilimlenip serin bir şekilde ikram edilir.
19.01.2024 18:33:24
Pudingli Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pudingli Revani Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pudingli Revani"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

Fındıklı Revani Tatlısı

Fındıklı revani tatlısı, Türk mutfağında tatlının yerinin ne kadar farklı ve özel olduğunu herkes bilir. Bizim mutfağımızda gerçekten tatlıya çok önem verili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024