Revani Nasıl Yapılır

Revani Nasıl Yapılır, Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Osmanlı devrinde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi onuruna o zamanın saray aşçılarının icat etmiş olduklar ve Erivan zaferi nedeniyle "Revani" ismini verdikleri bir tatlı türüdür. Revaniye bazı yörelerde sünger tatlısı veya yoğurt tatlısı denilir. Tatlının içerisine yoğurt konur.
Şerbetli bir tatlıdır.

Revani Yapımında Kullanılacak Malzemeleri

  • 1 çay bardağı sıvıyağı
  • 1 su bardağı miktarı buğday unu
  • 1 su bardağı kadar irmik
  • 1 paket vanilya
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kadar yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı rende edilmiş limon kabuğu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 8, 10 damla limon suyu

Üzeri için

  • Kaymak
  • Fıstık tozu
  • Hindistan Cevizi
Revani nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine 3 su bardağı miktarınca toz şekeri, 3 su bardağı miktarı su ile kaynatmaya başlıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altı kısın ve 15-20 dakika kadar kısık ateşte kıvamını alana kadar kaynatın. Ocaktan indirmenize yakın bir vakit kala elinizdeki limon suyunu damlatın ve bir taşım daha kaynatmaya devam edin. Şerbet hazır hale geldikten sonra oda sıcaklığında soğuması için dinlendirmeye bırakın.

Daha sonra bir karıştırma kabının içine 3 tane yumurta kırılır, bu yumurta ile bir su bardağı toz şekeri çırpılır.
Karışım krema haline gelince içine kabartma tozunu, vanilya, un, irmik, rendelenen limon kabuğu, yoğurt, vanilya ve sıvı yağını hep birlikte koyarak bu malzemeleri iyice çırpınız. Bir fırın tepsisi ya da borcamın tabanını yağlayın ve revani hamurunu bu kabın tabanına dökün.

Hazırladığımız revani hamurunu, önceden ısıtılan 180 derecelik fırın içinde üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra tepsiyi fırından çıkartarak, tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirme suretiyle döküyoruz.

Revani tatlımızı, iki saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Daha sonra bunu buzdolabına koyuyoruz. Revani tatlısının Üzerine isteğe tercihinize göre Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi ve kaymak koyup, servis yapabiliriz.
21.01.2024 03:59:00
Revani Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Revani Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Revani Nasıl Yapılır"
Merhabalar ben akşam beş çayı için gelecek olan misafirlerime revani yapmak istiyorum. Yanında çikolatalı kek kısır börek falan da yapacağım. Bu nedenle revani ağır mı olur şerbetli tatlı olduğu için. Menü ye eklemeli miyim acaba lütfen bu konu da bana bilgi verir misiniz
Ayse . 25.10.2018 03:08:42

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024